Reîntâlnire Craiova – Bacău în Cupă, după 24 de ani

Actuala SC Bacău a fost fondată în 2006, sub numele de Mesagerul Bacău. În 2010, când se afla în Liga a III-a, Mesagerul şi-a schimbat denumirea în Sport Club Bacău, iar peste trei ani a promovat în liga secundă. Pe site-ul oficial al adversarei de astăzi a Ştiinţei, SC Bacău apare ca moştenitoarea echipei care acum 24 de ani întâlnea Universitatea în finala Cupei României.

În 1991, Universitatea Craiova şi FC Bacău sau FC Constar Bacău, care era denumirea completă a clubului moldovean, se întâlneau pe stadionul „23 August” din Bucureşti în ultimul act al Cupei României. Meciul a fost câştigat de alb-albaştri cu 2-1, goluri marcate în repriza secundă de Nicu Zamfir şi Eugen Neagoe, respectiv Jercălău, din penalty. Ştiinţa realiza atunci eventul, partida disputându-se la câteva zile după ce alb-albaştrii învingeau Sportul pe „Central” şi cucereau al patrulea titlu de campioană.

Portarul Bacăului, Neculai Alexa, decedat recent, a fost eliminat atunci de centralul Ion Crăciunescu în minutul 77. De asemenea, căpitanul Bacăului era Gheorghe Burleanu, tatăl actualului şef al FRF. Doi dcupa 91intre antrenorii actuali ai Ştiinţei au fost atunci pe teren: Emil Săndoi şi Adrian Popescu, la fel ca şi directorul de imagine, Gică Craioveanu, cât şi tehnicianul echipei-satelit, Daniel Mogoşanu. Sorin Cârţu a folosit atunci echipa: Prunea – Mogoşanu, Săndoi, Zamfir, Ad. Popescu – Mănăilă, Olaru, Ciurea, Badea – Pigulea (Craioveanu), Agalliu (Neagoe).

Un comentariu la articolul Reîntâlnire Craiova – Bacău în Cupă, după 24 de ani

  1. DINU spune:

    FELICITARI LUI WATERBOY PT JUCATORII ADUSI ! DE CE LA EL NU SEAPLICA REDUCERILE SALARIALE ? OMULE DACA AS AVEA BANI TI-AS DA SALARIUL PE 20 DE ANI NUMAI SA PLECI ! FIE-TI MILA DE FANI , SPECTATORI , DE CEI CARE IUBESC ECHIPA ASTA! FIE-TI MILA DE ISTORIA FOTBALULUI DIN CRAIOVA SI LASA-NE ! NU TE PRICEPI LA SPORTUL ASTA , CHIAR NU INTELEGI? IN PLUS NICI LA AGRONOMIE NU TE PRICEPI LA CE GAZON AVEM ! DA SI TU O DATA DOVADA DE DEMNITATE SI DEREALISM SI DA-TI DEMISIA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER