Renașterea Științei se repetă aproape identic la Steaua

CSA Steaua a anunțat înscrierea echipei în Liga a Patra (pentru explicații legate de ce noi ne-am înscris direct într-a doua, contactați-ne, pentru că deja le-am spus de 1000 de ori), ocazie cu care între suporterii Stelei a început un război similar cu cel prin care am trecut și noi. Spunem că am trecut pentru că vocile jegoase sunt deja tot mai tăcute, iar presa (cu mici excepții) ne face cinstea ca, după trei ani grei în care a ignorat adevărul, să accepte că Universitatea Craiova a revenit în fotbal, după o perioadă în care pur și simplu nu a existat. Cine a urmărit, de pildă, meciul de Cupă de ieri (câștigat de ai noștri cu 2-0 la Buzău, în fața Brăilei) l-a putut auzi pe comentatorul Digi Sport vorbind despre o reeditare a meciului dintre Universitatea Craiova și Brăila din finala Cupei României din 1993. Un gest atât de firesc și de simplu pe care aproape nici un alt comentator nu l-a făcut, în ciuda (poate ne repetăm pe undeva) unei decizii definitive a instanței în acest sens. Trăim în epoca post-adevăr, au stabilit dicționarele Oxford, dar doar în România se poate ca minciună anti-justiție și anti-adevăr să fie perpetuată și de presă, care teoretic ar trebui să fie apărătoarea celor două.

Nordul Stelei pare că se transformă în vasalul Analfabetului, ca și Sudul Craiovei

stRevenind la situația Stelei, bătălia în cazul lor va fi chiar și mai complicată, pentru că ciobanul analfabet, spre deosebire de brutarul analfabet, chiar are bani. Așa că a început să arunce cu ei înspre brigăzile de la Peluza Nord Steaua, care aseară, în mod inexplicabil pentru restul suporterilor Stelei, au anunțat fie că se păstrează la distanță de ambele cluburi până când disputa va fi tranșată, fie direct că sunt de partea lui Becali.

Ca și în cazul nostru, toată lumea ignoră faptul că disputa a fost tranșată deja. În februarie 2015, Înalta Curte de Justiție și Casație a stabilit că nici marca, nici palmaresul Stelei nu au fost niciodată transferate de la Clubul Sportiv al Armatei la FC Steaua (societatea lui Becali).

Faptul că băieții de la Nord par foarte aproape să o ia pe urmele Peluzei Puz Mititelu și că presa numește deja pe adevărata Steaua „CSA” iar pe clona lui Becali ”Steaua București” ne face să credem că vom fi martorii unui nou război fratricid. Ca și la noi, însă, suntem convinși că deznodământul conflictului nu poate fi decât unul singur: va câștiga tabăra care susține adevărul, adevărul fiind acela stabilit de instanțele țării, instanțe pentru care pare că nimeni nu mai are nici cel mai mic respect, în această țară în care prostia bântuie ca o molimă.

De altfel, odată cu reînființarea adevăratei Steaua București, rugăm, pe această cale, clubul Universitatea Craiova să nu se mai refere la echipa lui Gigi Becali altfel decât cu apelativul FCSB. Din respect nu doar pentru adevăr, ci și pentru însăși Universitatea Craiova, care a trecut prin aceleași chinuri ale (re)facerii prin care va trece cu siguranță și Steaua, în lupta cu niște suporteri orbiți de ignoranță și interese și cu o presă mizerabilă.

Poziția suporterilor și a noastră

Din păcate, câțiva dintre membrii Sud Steaua, rătăciți de relațiile cu penalii analfabeți (cine se aseamănă se adună, poate?) de la Peluza Puz 97, au postat recent niște bannere în care își arătau susținerea pentru cauza (că echipă nu are) lui Mititelu. Regretăm că la Sud există și băieți atât de naivi, care nu înțeleg că un front între CSA (adică Steaua) și CSU (adică Știința) este singurul lucru firesc care trebuie făcut, în lupta despre care noi vorbim deja de trei ani cu cele două cancere ale fotbalului românesc: Becali și Mititelu. Sigur, prin ”front comun” nu înseamnă că uităm că adevărata noastră rivalitate este cu Steaua București, reprezentată în curând de proiectul CSA, nicidecum cu echipa sclavilor lui Becali și Prodan. Doar că lupta pentru adevăr trebuie să vină înainte de aceea între rivale. Cu speranța că vom strânge rândurile pentru eliminarea acestor căpușe care au parazitat două cluburi istorice pe care nu le-au avut niciodată, de fapt, îi urăm succes adevăratei Steaua București în lupta pentru revenirea în prim-planul fotbalului.

3 comentarii la articolul Renașterea Științei se repetă aproape identic la Steaua

 1. Cilly spune:

  Ieri in drum spre Buzău discutam in masina amintindu-ne trăirile din finala cu Braila de pe 23August si încercând sa facem primul unsprezece pentru meciul din Crâng , cu doua excepții Popescu si Mazarache am ‘nimerit ” echipa care a intrat in teren , am crezut ca o sa apere Popescu si o sa-l odihneasca pe Ivan si o sa joace Mazarache , meciul in sine nu a fost un meci cu probleme , cu toate ca vremea nu era de fotbal erau – 3 grade si echipa din Braila e o echipa bunicica cu jucatori scunzi ,tehnici si cu viteza , erau trei , patru jucatori cu aceeași talie de credeai ca sunt gemeni, oricum au avut doua, trei ocazi venite pe greșeli personale cea mai mare pe o pasa proasta e puțin spus a lui Briceag, care din nou ieri el si cu Rocha au fost cei mai slabi , la noi de reținut intrarea pustiului de 16 ani Markovici si refuzul lui nea Gigi de al introduce pe Manea in teren cerut de concitadinii lui din Buzău .In legătura cu acest articol e clar ca la noi sau făcut lucrurile bine chiar foarte bine acum trei ani si Stiinta a renăscut ca partea a clubului CS Universitatea Craiova club ce deține sigla ,palmares si este susținută financiar din mediul privat ,totul e clar si limpede. CSA Steaua Bucuresti trebuia sa-si facă curat demult in „unitate” si sa nu-l mai lase pe cioban sa-si pasca oile in curtea lor ( chiar daca ei au lăsat gardul rupt, ei stiu de ce, sa poată intra clovnul cu oile) decât dacat intra in legalitate si plătește pentru ce nu-i al lui , dar încurcate sunt căile Domnului ca si mințile oamenilor . In legătura cu „peluzele” au fost conduse vremelnic de diferiti lideri, apreciez poziția celui de la Peluza Sud din Ghencea care spune clar ca sustinem echipa care deține sigla si palmaresul si ca in perioada in care a susținut echipa lui Becali a făcut-o doar pentru ca a folosit sigla (fara a avea dreptul) si a crezut ca acea echipa este continuatoarea echipei care a câștigat Cupa Campionilor , lucru dovedit ca fals prin decizia Curtii de Justiție in 2015. La noi lideri recunoscuti ai Peluzei in diferite perioade Barza ,Vice susțin astăzi echipa actuala si cred in viitorul Stiintei , de alții nu vreau sa vorbesc e pierdere de timp …Hai Stiinta !

 2. Tarabostes spune:

  Meciul când am câștigat cupa nu mi-a lasă amintiri pozitive. Odata prin faptul ca Sandoi s-a ales cu piciorul rupt, iar la final, când am așteptat cu alți suporteri ai Științei ca echipa sa iasă de la vestiare și sa ne arate cupa, gaborii au sărit cu caii pe noi, ca sa nu mai stam acolo…

  PS – data viitoare scrieți impresara Prodan, având în vedere ca se poate confunda numele cu cel al fundașului Generației de Aur, plecat prematur la ceruri…

 3. ipsilante spune:

  Pe cine intereseaza Steaua? Sa faca ce vor. Un lucru este sigur. Diferenta intre Becali (asa, cioban cum e el) si Mititelu este enorma. Primul, nu stiu cum s-a ales cu Steaua, dar a facut performanta, a castigat trofee si a crescut notorietatea acestui brand. Al doilea, la polul opus, orgolios, prost, scandalagiu, procesoman, si-a batut joc de brand, de club, de suporteri si de Craiova, in general, falimentand. Noroc cu Mircea Sandu si Dragomir care, prin dezafiliere, i-au intins o mana, exact cand nu mai avea nici o sansa si urma, iremediabil, sa se prabuseasca. Acum, si aceasta poveste, nu poate fi luata de catre fanii intelepti si ADEVARATI ai Stiintei, decat ca un cosmar. Ca o gluma proasta. Doamne ajuta, Stiinta exista, joaca fotbal si noi, fanii ei, avem dreptul sa speram la rezultate, la titluri, la trofee. Si, credeti-ma, suntem in stare! FORZA STIINTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER