România a picat în cea mai grea grupă de la Europene

Echipa feminină de handbal a României a fost repartizată în grupa B a Campionatului European 2014 (7-21 decembrie), din Croaţia şi Ungaria, alături de Norvegia, Danemarca şi Ucraina, conform tragerii la sorţi efectuată joi de EHF la Zagreb.

România, calificată la turneul final al CE 2014 după un baraj cu Belarus, va disputa meciurile din această grupă la Debrecen.

Norvegia este una dintre cele mai titrate naţionale din handbalul feminin ce are în palmares două titluri mondiale (1999, 2011), două medalii olimpice de aur (2008, 2012) şi cinci titluri europene (1998, 2004, 2006, 2008, 2010).

Danemarca este triplă campioană olimpică (1996, 2000, 2004), triplă campioană europeană (1996, 2000, 2004) şi campioană mondială (1997).

Naţionala Ucrainei are în palmares o medalie europeană de argint la ediţia din 2000 din România şi un bronz olimpic la JO 2004.

În grupele principale se califică primele 3 echipe din grupe. Meciurile se vor disputa la Debrecen şi Zagreb, iar finalele la Budapesta.

Iată componenţa grupelor:

Grupa A: Ungaria, Spania, Rusia, Polonia;

Grupa B: Norvegia, Danemarca, România, Ucraina

Grupa C: Suedia, Germania, Croaţia, Olanda;

Grupa D: Muntenegru, Franţa, Serbia, Slovacia;

Alexandru Dedu a declarat după tragerea la sorţi de joi: ”Avem cea mai dificilă grupă, dar asta este. Ne ducem acolo să facem o figură cât mai bună. Eu cred că un loc meritoriu ar fi între primele 6 echipe, dar obiectivul de performanţă nu este încă stabilit, se va face în urma unei analize.”

La ultimul meci oficial al naționalei, cel cu Belarus, SCM Craiova a fost reprezentată de Mirela Pașca.

Un comentariu la articolul România a picat în cea mai grea grupă de la Europene

  1. iepurash spune:

    Dragi ziaristi de la maximasport si draga domnule Alexandru Dedu, nu am cazut in cea mai grea grupa. Este de departe cea mai accesibila grupa pentru calificare.
    Cea mai dificila grupa este prima cu Ungaria, Spania , Rusia si Polonia. Deci terminati cu prostiile astea ca este o grupa foarte accesibila in comparatie cu celelalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER