România – Macedonia 3-2 la under 18, cu patru jucători ai Științei pe teren

Buzoianul Alin Manea, noul jucător al Științei, a fost căpitanul și cel mai bun jucător al României în meciurile împotriva Macedoniei

Buzoianul Alin Manea, noul jucător al Științei, a fost căpitanul și cel mai bun jucător al României în meciurile împotriva Macedoniei

Selecționata under-18 a României a disputat azi al doilea joc de pregătire împotriva Naționalei similare a Macedoniei. După ce câștigaseră cu 3-2 meciul de vineri, juniorii tricolori au reușit același scor astăzi, cu noii olteni Manea și Burlacu printre cei mai buni de pe teren. Ambele partide au avut loc la baza de la Buftea. La meci au asistat, din partea Universității Craiova, Gheorghiță Geolgău și Silviu Bogdan, care au urmărit meciul alături de Aurică Țicleanu, acesta din urmă felicitându-i pe oficialii craioveni pentru modul în care s-au mișcat pe piața transferurilor de juniori în această vară. Pe Geolgău l-au salutat cordial și Răzvan Burleanu și Anghel Iordănescu, și ei prezenți în tribuna oficială.

După ce a reușit două pase de gol vineri, căpitanul Alin Manea a fost și astăzi cel mai bun de pe teren, cu un gol și o pasă de gol (pentru 1-0, respectiv 2-1). Manea a fost achiziționat de Universitatea Craiova în urmă cu aproximativ o lună de la Academia de fotbal Gică Hagi. Este o extremă dreapta rapidă, foarte tehnic în regim de viteză, în genul lui Băluță. În ambele dispute cu Macedonia, Manea a jucat pe tot parcursul celor 90 de minute și de la el au plecat multe dintre acțiunile periculoase ale României.

O altă mare speranță a Craiovei este Andrei Burlacu (născut în 1997), adus după negocieri îndelungi de la CSS Botoșani. Burlacu a intrat în minutul 65 și s-a remarcat rapid atât prin tehnica superioară, cât mai ales prin fizicul impresionant: la doar 17 ani, Burlacu are 1,87 și este de departe cel mai bine făcut jucător din Naționala de juniori, unde inclusiv fundașii centrali sunt pe la 1,75 – 1,78.

Burlacu, celălalt Andrei de senzație dintre juniorii Științei, formează și la Naționala mică un cuplu letal cu Ivan

Burlacu, celălalt Andrei de senzație din tânărul atac al Universității, formează și la Naționala mică un cuplu letal cu Ivan

La scurt timp de la intrarea pe teren, Burlacu a creat golul trei al tricolorilor, înșirând câțiva adversari pe banda stângă și scoțând perfect din tușă pentru dinamovistul Târcoveanu, care a îndeplinit formalitatea. Gheorghiță Geolgău este mare fan al botoșăneanului, spunându-ne în timpul partidei că în 2-3 ani Craiova va avea cel mai bun atac din țară cu Burlacu și Ivan.

Pe teren au mai apărut în a doua repriză Angelo Iuga, arădeanul adus și el recent de Universitatea și Laurențiu Popescu, portarul venit în această vară de la școala de fotbal Gică Popescu. Iuga a intrat bine în meci, la închidere, și a dat câteva pase luminoase, reușind și trei recuperări, în timp ce Popescu a avut o intervenție excelentă din postură de unu la unu cu extraordinarul Petkovski (autor al tuturor celor patru goluri ale Macedoniei, în cele două dispute).

CS Universitatea Craiova mai are trei fotbaliști și la naționalele mai mici (under 16 și under 15), ceea ce, socotindu-l și pe Ivan, duce la opt numărul de juniori de Națională pe care îi avem deja în curte. Departamentul de scouting nu se va opri aici, însă, pentru că Gheorghiță Geolgău, Nae Ungureanu și Nicolae Tilihoi nu ratează nici un turneu la care pot urmări tinere talente. Chiar la sfârșitul lui august, cei trei vor fi prezenți la Constanța pentru încă un turneu de juniori, după ce la începutul lunii au participat la unul disputat la Brașov.

A.M.

Click aici ca să vedeți interviul cu Gheorghiță Geolgău despre excelentele mișcări ale clubului la nivel de copii și juniori

Un comentariu la articolul România – Macedonia 3-2 la under 18, cu patru jucători ai Științei pe teren

  1. Sorin spune:

    Sper sa fim inca in prima liga cand juniorii vor fi gata sa joace la seniori in 2-3 ani!! Cu Jerry sigur avem emotii, daca bu ceritudini!!
    Pacat de eforturile actionarilor, cand la echipa mare Felix si Jerry au adus un nivel Booveni!! Hai Stiinta, hai cu profesionisti!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER