Șanse mari ca în 2016 campioana României să joace direct în grupele UCL

coeficienti uefaAstra Giurgiu și Petrolul Ploiești au obținut victorii prețioase ieri, pentru că ambele au fost împotriva unor echipe din Cehia, una dintre cele patru țări cu care ne batem pentru un loc în primele 13 campionate ale Europei, alături de Austria, Elveția și Grecia. România are nevoie de două sezoane (2014-2015 și 2015-2016) nici măcar extraordinare, ci doar decente, în media celor două anterioare, pentru a-și trimite în 2016 campioana direct în grupele Champions League și vicecampioana în tururile preliminare.

După rezultatele de aseară, România a depășit Austria și a trecut pe locul 15 în clasamentul coeficienților de țară stabiliți de UEFA. Momentan în fața noastră se află Cehia, Grecia, Turcia, Elveția și Belgia, dar la distanță mică. De acum este esențial ce fac echipele rămase în competiție: România mai are 3 din 4, iar Grecia și Elveția mai au ambele 4 din 5 rămase în joc.

Un comentariu la articolul Șanse mari ca în 2016 campioana României să joace direct în grupele UCL

  1. Vasile spune:

    Grecia are suma coeficientilor 27,1, Romania are 23,3. Diferenta de 3,8. Inmultim 3,8 cu 4 (numarul de echipe romanesti din cupe) şi vedem că Romania trebuie sa faca in aceasta editie 15 puncte ca sa ajunga Grecia, iar Grecia sa faca 0 puncte. Din faza grupelor punctajul se socoteste punand 2 puncte la victorie si 1 punct la meci egal, iar in playoff se acorda pe jumatate. Sanse inexistente sa urce Romania pe locul 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER