„Satelitul” mai are un meci până în „şaisprezecimile” Cupei

Problemele cu terenul de joc şi antrenament care au afectat echipa mare nu aveau cum să-i ferească pe juniorii clubului şi formaţia satelit, care s-a „refugiat” pentru sezonul de Liga a III-a la Işalniţa. Starea gazonului de acolo nu este una prea bună, iar acest lucru s-a văzut şi la meciul de Cupă cu Pandurii II. Derby-ul Olteniei la nivel de echipe-satelit a fost tranşat cu 2-1 de trupa lui Mogoşanu, care mai are doar un meci până la a da piept cu o formaţie de Liga I. De la prima echipă au venit 3 întăriri: Bancu, Briceag şi Mazarache. Primul a jucat doar o repriză, nu a făcut diferenţa şi a fost menajat după pauză, acuzând  o uşoară accidentare. Briceag şi-a arătat şi el limitele, nereuşind să se ridice deasupra nivelului la care era inclusă disputa. Mazarache în schimb este o surpriză plăcută. Un atacant agresiv, veloce, care pune presiune pe stoperii adverşi şi când are spaţii profită de ele cu viteza sa şi nu ratează în situaţii clare. Anul trecut, Simon Mazarache a fost golgheter la Dinicu Golescu Câmpulung, formaţie care a retrogradat în Liga a IV-a. Mazarache pare însă hotărât să profite de şansa verii şi a vieţii, care l-a adusmazarache în lotul lărgit al Ştiinţei. Cu aceeaşi determinare şi cu răbdare, „Maza” poate fi o soluţie ]n viitor şi pentru prima echipă. Cu Pandurii, jucătorul de 22 de ani a a ratat două ocazii mari, a egalat şi a fost implicat şi la golul calificării, păcălindu-l pe portarul advers că va devia centrarea lui Armăşelu, care a ajuns în plasă, la ultima fază de joc.

Dintre puşti nu se remarcă cineva în mod constant. Cei care fac antrenamente cu echipa mare au parcă un plus: Jurj, Dinu, Manea, Iuga. Jurj are momente bune, protejează bine mingea, ştie rolul de pivot, este un vârf deja masiv la cei 18 ani. A dat pasa la golul egalării, una excelentă, în diagonală. Dinu, absent marţi, aflat la locul under 17, are doar 16 ani şi posedă o bună clarviziune. Manea şi Iuga sunt jucători rapizi, pe stilul lui Băluţă, cu mult zgomot, dar le lipseşte ultima execuţie. Gârbiţă posedă un fizic bun, are şi un control bun al mingii, dar păcătuieşte cu pase riscante, care îi ies rar. La fel ca la prima echipă, o problemă pare să fie în zona stoperilor, unde nu prea sunt soluţii viabile. Aşteptăm să-l vedem şi pe Andrei Burlacu, o promisiune a lui Gheorghiţă Geolgău acum câteva luni.

Gorjenii i-au avut în tribună pe Narcis Răducan şi Dorian Gugu, iar pe teren s-au aflat portarul Lazar (anul trecut la Botoşani), fundaşul Erico (titular în Europa League acum doi ani la Pandurii, acum revenit după o accidentare), Alexandru Dan (împrumutat anul trecut la Rapid) şi Vali Munteanu (fost golgheter la Câmpina, în Liga a III-a).

Pandurii II au avut 1-0 din start, pe un autogol al stoperului Lăzărescu, schimbat ulterior, iar la 1-1 oaspeţii au ratat un penalty, imediat rămânând în inferioritate numerică.

De Pandurii II se leagă amintirea primului meci oficial de la renaşterea Ştiinţei, programat tot în această fază a Cupei României şi câştigat atunci cu 6-1 la Târgu Jiu de prima echipă a Universităţii, în toamna lui 2013. Marcau pentru alb-albaştri: Dragu (2), Robert Pârvu (2), Dragalina şi Albert Voinea. Portarul Lazar a evoluat şi în acel meci pentru Pandurii II.

Pe 8 sau 9 septembrie, în perioada în care prima echipă are meci de Cupa Ligii, cu Viitorul, Universitatea II va lupta pentru accederea în „şaisprezecimile” Cupei României, la fel cum o va face şi echipa satelit a clubului lui Gică Hagi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER