SCM Craiova va întâlni în Cupa Cupelor pe Salerno sau o echipă din Champions League

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va debuta în cupele europene în toamna aceasta, în turul al treilea al Cupei Cupelor. Conform tragerii la sorţi care a avut loc astăzi, formaţia pregătită de Simona Gogârlă va întâlni învingătoarea dublei dintre echipa italiană Jomi Salerno şi ocupanta locului 4 din grupa 1 preliminară a Champions League. Din grupa de Champions League fac parte: Sercodak Dalfsen din Olanda, Radnicki Kragujevac din Serbia, Glassverket din Norvegia şi Gyor din Ungaria.  Primul meci este programat pe 14 noiembrie, în deplasare, iar returul va avea loc la o săptămână distanţă, în Sala Polivalentă.

Gyor este una dintre cele mai bune echipe ale Europei şi este aproape imposibil să vină la Craiova, având şanse mari să ajungă din nou în Champions League. Totuşi, echipa pentru care evoluează superstarurile Loke, Gorbitz, Amorim, Aguilar sau Grubisic a pierdut titlul anul trecut în faţa lui Ferencvaros, din cauza indisponibilităţilor survenite pe final de sezon.

Glassverket este vicecampioana Norvegiei, pierzând ultimul act al play-off-ului în faţa finalistei Champions League, Larvik, după ce terminase sezonul regular tot pe locul 2.

Sercodak Dalfsen este campioana en-titre a Olandei şi are în lot doar jucătoare autohtone.

Radnicki Kragujevac a câştigat titlul în Serbia pentru a doua oară la rând, în sezonul trecut evoluând tot în grupa preliminară din Champions League, unde a trecut de norvegiencele de la Midtyland, dar a pierdut în faţa croatelor de la Podravka.

Jomi Salerno a ocupat locul 4 în sezonul trecut, iar nivelul campionatului italian este unul destul de modest.

Astfel, conform calculelor hârtiei, cel mai probabil adversar pentru SCM Craiova este formaţia olandeză Sercodak Dalfsen, cea mai slabă formaţie din grupa de Champions League, dar mai puternică decât Salerno.handbal craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER