SCMU Craiova bate Oradea şi trece pe primul loc în Liga Naţională

SCMU Craiova a învins cu 73-68 de Municipal Oradea în ultimul joc din etapa a şaptea a Ligii Naţionale masculine de baschet, disputat în Sala Polivalentă. A fost un duel de mare luptă şi echilibrat până spre final, scorul sferturilor fiind sugestiv: 16-15, 20-20, 11-11, 26-22. Desprinderea alb-albaştrilor a început de la căpitanul Cătălin Burlacu, care a adus cinci puncte din două faze la jumătatea ultimului sfert, iar coordonatorul Aaron Johnson a mărit diferenţa cu o pătrundere spectaculoasă şi un coş de „afară”. Micuţul fundaş a fost cel mai bun marcator al echipei lui Popovic, cu 15 puncte şi în acelaşi timp s-a apărat excelent pe parcursul jocului la starul oaspeţilor, Will Franklin, care a înscris doar 7 puncte, 4 dintre ele pe final, când se stabilise câştigătoarea. Johnson l-a blocat senzaţional pe aruncare şi pe cel mai masiv jucător al oaspeţilor, Nuhanovic, într-o fază memorabilă. Diferenţa de înălţime dintre cei doi fiind de 40 de centimetri, arbitrilor li s-a părut probabil neverosimil blocajul şi au dictat aiurea fault.

Milivoje Bozovic a intrat în double double, cu 14 punbaschetcte şi 11 recuperări. Au jucat pentru SCMU Craiova: Johnson – 15 puncte, Bozovic – 14, Burlacu – 11, Djurasovic – 9, Micic – 8, Popescu – 7, Covington – 5, Grubor – 4 şi Stănescu.  De la bihoreni, Lucic a înscris 17 puncte, iar Markovic a înscris 3 coşuri de la mare distanţă pe final, încercând să-şi readucă echipa în joc.

Cu 12 puncte, alb-albaştrii redevin lideri şi joacă sâmbătă, de la ora 19, în deplasare cu Atlassib Sibiu, într-un derby al primelor două clasate din  Liga Naţională.

Un comentariu la articolul SCMU Craiova bate Oradea şi trece pe primul loc în Liga Naţională

  1. utilizator spune:

    Bravo, baieti ! Asta e o victorie mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER