SCMU Craiova se impune la Piteşti după over time

SCMU Craiova a debutat cu dreptul în campionatul de baschet, câştigând după prelungiri meciul disputat în deplasare contra lui BCMU Piteşti, scor 64-58. La finalul celor 40 de minute scorul era 52-52.

Alb-albaştrii au fost încurajaţi de 50 de fani veniţi din Bănie, Sala „Trivale” fiind plină la primul meci al sezonului. Bogdan Popescu a fost rezervă la primul meci de la revenire, „cinciul” de bază al lui Oliver Popovic fiind: Johnson, Micic, Bozovic, Djurasovic şi Burlacu. Debutul a fost favorabil alb-albaştrilor, care nu au primit vreun coş în primele 3 minute şi aveau 6-2 la jumătatea primului sfert. Gazdele au reuşit însă un parţial de 8-0 şi au intrat în avantaj, menţinut până la pauză. Au fost şi 11 puncte diferenţă în favoarea argeşenilor, care au făcut diferenţa în special din afara semicercului, cu 4 coşuri de 3 puncte, faţă de doar unul al Craiovei. Grubor nu ştia ce caută pe teren, Burlacu n-a contat în atac, ratând mult şi de la linia de fault, Djurasovic a exagerat cu aruncările de la distanţă, toate ratate, iar Djurkovic a fost blocat de fiecare dată de Mladenovic sub panou.. Coordonatorul Aaron Westley Johnson a intrat greu în meci, abia spre finalul primei reprize reuşind 5 puncte cu care Craiova a revenit pe tabelă. În schimb, ultimul venit în lotul Craiovei, Bogdan Popescu, a făcut o primă repriză excelentă, marcând 5 puncte şi adăugând 6 recuperări. Micic s-a impus şi el cu 9 puncte şi 2 assist-uri, iar Craiova a terminat primele 20 de minute cu doar un punct deficit. De altfel, fundaşul sârb avea să fie MVP-ul jocului, cu 23 de puncte. Cel mai bun jucător în dubla din Cupă cu Steaua, Burlacu, nu a prins minutele suplimemicicntare, fiind eliminat pentru 5 greşeli personale, ultima fiind ofensivă, într-un moment critic al jocului. Şansa Craiovei a fost că nici cel mai bun jucător al gazdelor, Ronald Ross, nu a jucat în over time, al cincelea fault fiind tot unul ofensiv, la Micic. În prelungiri, americanul Johnson a contribuit la desprinderea alb-albaştrilor, care s-au impus după un meci cu un scor întâlnit mai degrabă în meciurile de fete. SCMU a avut un procentaj dezastruos la aruncările de 3 puncte, 10 % (2 din 20).

Au marcat pentru SCMU Craiova: Micic 23, Johnson 16, Djurasovic 8, Popescu 7 (12 recuperări), Grubor 4, Bozovic 2 (10 recuperări), Burlacu 2, Djurkovic 2. Etapa viitoare este programat derby-ul Olteniei, SCMU Craiova – Energia Tg. Jiu, duminică, 11 octombrie, de la ora 17, în Sala Polivalentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER