SCMU Craiova începe sezonul cu un derby. Vine galeria Stelei în Polivalentă?

Primul meci oficial al echipei masculine de baschet SCMU Craiova este unul special, fiindcă adversarul este CSA Steaua Eximbank Bucureşti. Bănia se aprinde la un meci cu Steaua indiferent de sport, dar partida aceasta este una aparte şi pentru ultraşii stelişti, care s-au dezis de FCSB, clubul lui Gigi Becali şi încurajează echipele care afişează stema deţinută de CSA. Galeria stelistă va fi prezentă probabil în Sala Polivalentă pentru prima manşă a turului inaugural din Cupa României, programată marţi, de la ora 19. Steaua este considerată principala favorită la titlu în acest sezon, dar şi SCMU Craiova are un obiectiv mai îndrăzneţ faţă de stagiunile precedente, dorindu-şi să atingă fazele superioare ale Ligii Naţionale. „Avem aspiraţii mai mari cu echipa de baschet, ne dorim performanţă şi ne bazăm pe nişte lubasmaxptători care vor da totul pentru oraş şi culori” spune directorul SCM Craiova, Marius Barcan.

Jucătorii şi antrenorul Oliver Popovic, fac apel la fanii craioveni să fie alături de echipă la debut şi pe tot parcursul sezonului. „Mă bucur că întâlnim o echipă puternică, nu ne sperie pretenţiile Stelei, fiindcă ne dorim să ajungem în Final Four-ul Cupei României. Eu sunt obişnuit să lupt pentru event în fiecare an, iar la Craiova vrem să vorbim mai puţin şi să facem mai multe” spune Cătălin Burlacu, multiplu campion naţional cu Asesoft Ploieşti. „Debutăm în noul sezon contra unei echipe redutabile şi ne dorim foarte mult să avem fanii alături, le promitem că vom da totul pe teren pentru a-i mulţumi. Am făcut unele schimbări în lot pentru a ne putea îndeplini obiectivele. Jovanovic n-a corespuns cerinţelor noastre, consider că americanul Johnson este ceea ce ne trebuie pe acea poziţie” declară antrenorul sârb Oliver Popovic.

Returul se va disputa la finalul acestei săptămâni, în Bucureşti. Pentru meciurile din Cupa României echipele sunt obligate să folosească minim doi jucători români în permanenţă, numărul maxim de străini fiind de 6. Există şansa calificării în sferturi şi ca lucky-looser, dacă scorul general al celor două manşe este unul strâns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER