SCMU Craiova profită de criza Timişoarei şi îl readuce pe Bogdan Popescu

popescuUltimul transfer de la SCMU Craiova înaintea startului de campionat este cel al lui Bogdan Popescu, de la BC Timişoara. Formaţia de pe Bega este afectată de decizia Consiliului Local Timiş de a bloca fondurile destinate baschetului şi s-a despărţit de cei mai importanţi jucători, printre care şi Popescu.

„Am ales Craiova fiindcă am mai fost aici şi m-am simţit foarte bine, dar şi pentru că acum echipa este mai valoroasă şi putem face performanţă” a spus veteranul baschetbalist care a contribuit în sezonul trecut la câştigarea Cupei României de către BC Timişoara.

În vârstă de 37 de ani, Bogdan Popescu (1,98 metri) a mai evoluat pentru SCMU Craiova în sezonul 2013-2014, în care echipa a terminat sezonul regulat pe loc de play-off. Dincolo de aportul lui Popescu, transferul este important şi prin prisma necesităţii folosirii unui jucător autohton pe toată durata unui meci din Liga Naţională şi obligativitatea de a avea doi baschetbalişti români pe teren pe tot parcursul unui meci din Cupa României.

Totodată, SCMU Craiova l-a împrumutat pe Cătălin Petrişor până la începutul anului viitor la BC Timişoara, unde coordonatorul de joc a mai evoluat acum doi ani.

În acest moment, SCMU Craiova are în lot jucătorii români: Burlacu, Popescu, Negoiţescu, Stănescu, Damian, Ciotlăuş.

În privinţa Cupei, SCMU Craiova aşteaptă disputarea returului dintre Municipal Oradea şi Gaz Metan Mediaş, pentru a afla dacă se va califica în sferturile de finală ale competiţiei, de pe al doilea loc de lucky looser. Prima poziţie a revenit echipei Dinamo, care a obţinut o victorie în dubla cu Piteştiul. Pentru ca formaţia lui Oliver Popovic să ajungă în sferturi, Gaz Metan Mediaş trebuie să nu câştige la Oradea, în faţa lui Municipal, formaţie care s-a impus în tur la Mediaş. Meciul retur a fost amânat, deoarece majoritatea jucătorilor orădeni au fost afectaţi de o toxiinfecţie alimentară.

În prima etapă a Ligii Naţionale, SCMU Craiova joacă în deplasare cu BCMU Piteşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER