Ştiinţa nu şi-a uitat extrema de legendă

Zoli Crişan s-a stins frustrant de devreme. Nici astăzi, la 12 ani de la dispariţia sa, nu s-ar fi spus nici pe departe că i-a fi venit timpul, fiindcă ar fi avut doar 60 de ani. Într-o zi mohorâtă de toamnă a fost înmormântat Zoli, decesul survenind în urma unei boli crunte, pe care fosta extremă a dus-o cu demnitate.

De de una dintre gloriile sale şi-a adus aminte clubul Universitatea Craiova şi la mormântul fostului lor coleg din Craiova Maxima au poposit reprezentanţii veşnici ai Ştiinţei: Nicolae Negrilă, Nae Ungureanu, Aurică Beldeanu, Costică Donose, Gheorghiță Geolgău, Sorin Cârțu. Ca de obiceizoli, alături de „maximi” pentru a-i aduce un omagiu şeptarului Ştiinţei a stat şi Ion Împuşcătoiu.

Cel care a spus câteva cuvinte despre extrema de legendă a Ştiinţei a fost Aurică Beldeanu: „Se împlinesc 12 ani de când ne-a părăsit Zoli Crișan. Eu, unul, i-am simțit lipsa pentru că a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Am făcut multe meciuri bune împreune. Păcat că ne-a părăsit așa tânăr, la doar 48 de primăveri. Sunt multe amintiri pe care le am cu Zoli, mai ales că am fost și colegi de cameră. Cea mai frumoasă rămâne golul reușit cu Kaiserslautern, în deplasare, care ne-a deschis drumul spre fazele finale ale Cupei UEFA“.

Zoli Crișan a jucat un deceniu pentru Ştiinţa, între 1974-1984, timp în care a câştigat 2 titluri şi 4 Cupe, a marcat 50 de goluri şi a creat alte faze pentru coechipierii săi, provocând şi multe penalty-uri cu inegalabilul său dribling în viteză Are şi 4 reuşite la naţională, în cele 46 de selecții sub tricolor.

Alături de Zoli, la cimitirul Sineasca se odihnesc Costică Ştefănescu şi Cristi Neamţu, iar „maximii” nu i-au uitat, depunând coroane de flori şi apinzând lumânări în amintirea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER