Ştiinţa şi-a regăsit stilul

Jocul alb-albaştrilor în ultimele 10 meciuri, cam de la eşecul cu FCSB încoace, este unul  pe care vrei să-l savurezi şi dacă eşti neutru. Însuşi Emil Săndoi a declarat, cumva parcă surprins, că echipa sa etalează “în momentul de față cel mai frumos joc din Liga 1”. Viitorul, Astra sau CFR Cluj se mai înscriu în acest grup al echipelor spectaculoase, acestea fiind şi probabil cele care ar putea să domine Ştiinţa pe parcursul unui joc. După ce s-au retras să apere un punct cu FCSB şi nu l-au obţinut nici pe acela, alb-albaştrii au renunţat să mai aştepte. Au lăsat deoparte fotbalul precaut şi într-un fel parşiv, care le adusese atâtea puncte şi atâtea meciuri fără eşec în campionatul trecut, dar care nu le-a furnizat vreun bonus de simpatie. Chiar şi fanii proprii, pretenţioşi şi critici de multe ori, începuseră să strâmbe din nas. Cu acest fotbal, Universitatea nu se află pe un loc de play-off şi a obţinut doar 4 puncte din 12 în retur, zestre diminuată drastic însă de deciziile arbitrilor. Ştiinţa redevine însă genul de echipă pe placul fanilor: estetică, romantică, ofensivă, spectaculoasă, uneori naivă, dar întotdeauna pozitivă. Genul de echipă care surclasează Dinamo, care sufocă ASA şi  Pandurii, dar care în acelaşi timp poate pierde în faţa unor out-sideri precum Bacău sau Botoşani. Oltenii ştiu să aprecieze fotbalul, la Craiova te poţi trezi fluierat după o victorie fadă şi aplaudat după o remiză atractivă. Lumea vine să se bucure de fentele lui Bawab, de centrărilebawab thaer lui Vătăjelu, de viteza lui Rocha, de pasele lui Zlatinski, de sprintul lui Bancu, de execuţiile lui Ivan, de sacrificiul lui Mateiu. Un talent precum Ivan nu a mai fost zărit prin Bănie de pe vremea lui Adrian Ilie, iar spiritul de luptător al lui Mateiu ne aduce aminte de Silvian Cristescu.

Play-off-ul are nevoie de Craiova la fel de mult cât are şi Craiova nevoie de play-off. O  echipă frumoasă are nevoie să crească în derby-uri, iar un play-off disputat în premieră în România are nevoie de un joc atractiv precum al alb-albaştrilor şi un stadion populat precum al Craiovei.

 

PS Deseară ne-ar plăcea ca şi naţionala să încerce să nu joace pentru coeficientul UEFA, ci pentru iubitorii de spectacol. Şi am vrea ca Ivan să nu rămână doar cu o excursie în Italia, ci cu un debut remarcabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER