SUA – Portugalia, specialiștii vs. vedeta

Cristiano+Ronaldo+Czech+Republic+v+Portugal+cp6SMT0G4FCl

(începe duminică spre luni noaptea, de la ora 1)

Jurgen Klinsmann a venit cu un staff impresionant de specialiști pe banca țării sale adoptive, America, și rezultatele muncii echipei de lângă teren s-au văzut încă din primul meci: Statele Unite au început fulgerător cu Ghana, ca un fel de Germanie mai cu poftă de fotbal, cu un gol în secunda 30, apoi au continuat ca Italia, închizându-se în apărare. Africanii au reușit totuși să egaleze pe final, dar un gol foarte norocos al americanilor dintr-un corner le-a adus o victorie nemeritată, în ultimele minute. Cu toate astea, mâna lui Klinsmann ajutată de aceea a asistentului său Berti Vogts (câștigător de Mondial ca jucător și de European ca selecționer) se vede, iar America va fi extrem de greu de bătut în această seară.

Cu atât mai grea este misiunea Portugaliei cu cât aceasta va avea trei absențe grele: Coentrao și Almeida au ieșit accidentați cu Germania și șansele să fie recuperați sunt practic inexistente, în timp ce Pepe este suspendat pentru cartonașul roșu primit după altercația cu Muller. Așadar, portughezii se vor baza la noapte pe sclipirile pe benzi ale lui Ronaldo și Nani și pe consistența oferită la mijloc de (teoretic) excelentul trio Moutinho – Veloso – Meireles, toți trei neașteptat de slabi cu Germania.

America are și ea o absență de marcă, vârful Altidore fiind out de la acest turneu final după o ruptură musculară în meciul cu Ghana.

Va fi un meci care se poate înclina în oricare dintre părți, în atmosfera sufocantă din pădurea amazoniană, la Manaus. Statele Unite au de partea lor excelenta echipă tehnică, portughezii îl au pe Ronaldo.

Predicția Maxima

Număr de goluri par (cotă 1.90 la bet365) –  aparent un pariu bazat exclusiv pe noroc, dar de data asta e ceva mai mult. Mi se pare aproape imposibil ca la Manaus să se marcheze doar un gol, dar e foarte greu să se dea trei. Dacă Portugalia va deschide scorul, SUA se vor arunca în atac, iar portughezii sunt extraordinari pe contraatac (Ibrahimovic și Suedia știu, de la Baraj), deci nu cred că SUA va scăpa cu un singur gol primit, în cazul în care adversarii lor deschid scorul. Dacă SUA vor marca primul gol, de asemenea portughezii se vor arunca în atac și probabil vor egala. Un egal fără goluri cu Portugalia atacând în valuri, dar negăsind drumul spre poarta lui Howard, este și el de luat în calcul.

Alte cote interesante:

Scor corect: 0-2, cota 8.50 la Stanleybet
Nu va câștiga o echipă la diferență de exact un gol – cota 1.50 la bwin
Cel puțin 10 șuturi pe spațiul porții în total – cota 1.75 la Unibet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER