Suntem în optimile Cupei Cupelor la handbal

Pentru echipa feminină de handbal a Craiovei acest week-end a adus debutul absolut în cupele europene. Fetele pregătite de Simona Gogârlă au început direct din turul 3 al Cupei Cupelor, în care au eliminat echipa Radnicki Kragujevac din Serbia. Cu o formaţie mult mai tânără şi lipsită de experienţă şi un buget net inferior celui al Craiovei (SCM se apropie de o jumătate de milion de euro), Radnicki şi-a asumat rolul de out-sideră şi a acceptat să joace ambele manşe în Bănie, pierzându-le cu 28-22 şi 28-24. În ambele jocuri, sârboaicele au jucat de la egal la egal cu Craiova în prima repriză (13-12 şi 11-12), dar de fiecare dată n-au mai ţinut ritmul în partea secundă. Multe dintre golurile alb-albastrrelor au venit pe contraatac, fiind înscrise handbalde extremele Horobeţ, Florică, Cioaric sau de pivotul Iovănescu. Interul care anunţa înaintea dublei manşe că echipa din ţara sa va fi o victimă sigură, deoarece este sub nivelul campionatului din România, Jelena Zivkovic n-a forţat împotriva compatrioatelor sale. O prestaţie sub aşteptări, în special în a doua manşă, a avut şi portarul Diana Petrescu, unica reprezentantă a Craiovei la Campionatul Mondial de luna viitoare, din Danemarca.

Au jucat pentru SCM Craiova în cele două jocuri: Petrescu, Paşca, Zivkovic (portari), Horobeţ 9 goluri, Florica 9, Iovănescu 8, Băbeanu 7, Cioaric 7, Zivkovic 6, Georgescu 4, Şelaru 3, Ianaşi 2, Landre 1. „Mă bucur că ne-am mobilizat şi am jucat la adevărata valoare în momentele importante. Probabil experienţa noastră superioară a făcut diferenţa. Ca handbalistă am jucat în fazele superioare ale competiţiilor, dar ca antrenoare sunt la debut în cupele europene, ca şi SCM Craiova, şi îmi doresc să ajungem cât mai departe. Nu ne gândim la finală, o luăm pas cu pas. Mai avem nevoie de câteva întăriri, vor veni în pauza competiţională câteva jucătoare noi” a spus la final Simona Gogârlă. În Liga Naţională, SCM Craiova a terminat turul pe locul 7, cu 20 de puncte.

În faza optimilor Cupei Cupelor, programată la anul, s-au calificat echipe cu mare tradiţie în handbalul european precum: Zvezda Zvenigorod şi Lada Togliatti din Rusia, Viborg şi Holstebro din Danemarca, Issy Paris din Franţa sau norvegiencele de la Glassverket.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER