[textul suporterului] Generația de sacrificiu?

Al doilea nostru ”text de suporter” este unul foarte emoționant, pe care orice iubitor al Științei trebuie să-l citească și, sperăm noi, și să îl comenteze. Îi urăm lui Victor T. să nu se considere mereu o ”generație de sacrificiu” și să prindă, totuși, mulți ani din acea ”mare Craiovă” pe care i-o promite lui Vlăduț, fiul său. Textul lui Victor, aici:

”Sunt născut în 1990, odată cu România modernă. Eram prea mic să mă bucur de ultima mare echipă a Craiovei, la începutul anilor ’90. Dar am iubit Universitatea ca pe viața însăși. Am iubit-o nu pentru ce am văzut pe teren în chinuitorii ani 2000, ci datorită lui tata. În poveștile și anecdotele lui tata, Știința era cea mai bună și mai frumoasă echipă din tot universul, poate și pentru că dragostea lui pentru ea era aproape nepământeană. Mic fiind, încă, mi se părea curios cum poate echipa aia pe care o vedeam că se chinuie prin Liga I și chiar printr-a doua să fie aceeași cu cea din poveștile lui. Aveam să realizez mai târziu că nu era nici un paradox și că chiar nu era aceeași echipă. Dar asta este de povestit un pic mai târziu.

Tata m-a avut când era deja destul de bătrân, la 39 de ani. Uneori el și mama glumeau că li s-a făcut poftă să mai aibă un copil (aveau deja doi) imediat după Revoluție. În flacăra aceea a momentului, care a urmat căderii comunismului, în acea vâltoare a speranțelor și a setei de a trăi, într-o noapte care am înțeles că era cu lună, ai mei au culcat copiii, au încuiat ușa dormitorului pe dinăuntru și s-au apucat să facă primul lor copil ”care va fi liber din prima secundă a vieții până în ultima”, cum zicea bătrânul; pe mine.

Tata m-a făcut bătrân și a murit prea tânăr. Din același motiv și la doar câteva săptămâni după Corneliu Stroe, adică la un an de la revenirea Științei, în iarbă și în sufletul nostru. S-a întâmplat fulgerător. N-am mai apucat să ne amuzăm și de această morbidă coincidență așa cum ne amuzam mereu de cea legată de nașterea lui: a venit pe lume pe 29 martie 1951, la 3 zile după Costică Ștefănescu. Și exact la timp cât să prindă toate cele trei mari generații ale Craiovei, adică pe cele care ne-au adus cele patru titluri de campioni. Am apucat, însă, să vedem împreună câteva meciuri de divizia B ale Universității. Deși mai fuseserăm la o grămadă când eram eu mic, cele din B din sezonul 2013-2014 rămân cele mai dragi mie și în topul celor mai frumoase momente petrecute alături de tata. Și asta nu doar pentru că simțeam amândoi că Știința NOASTRĂ a renăscut, ci mai ales pentru că la trei dintre ele am fost însoțiți și de fiul meu.

Spre deosebire de tata, eu l-am avut pe Vlăduț devreme, un cadou pe care marea mea dragoste din liceu și imediat după soția mea mi l-a făcut fără să se gândească la consecințe, la cât de greu ne-ar putea fi, la modul cum această decizie ne-ar putea afecta tinerețea. Ea m-a convins să facem acest pas, de altfel, iar astăzi nu aș putea să-i fiu mai recunoscător pentru asta. În 2013, când pășea prima oară pe Centralul la a cărui inaugurare bunicului lui fusese prezent, la un meci cu Gloria Bistrița la care ulterior am auzit de la cel care ne arestase echipa că am fi fost ”trimiși de partid” (haha, toată familia urăște partidul ăla, apropo), Vlăduț avea deja 3 ani. Tata, care era și el cu noi, avea 61 și nu aveam nici unul habar că nu va mai trăi nici măcar încă un an. Îmi amintesc o discuție pe care am avut-o în pauza acelui meci de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Tata îl ținea în poală pe Vlăduț și îi aranja grijuliu fularul alb-albastru la gât, ”să nu-i fie rece”. S-a întors către mine și mi-a zis:
– Victore, tată, mi-e teamă că tu ești generația de sacrificiu. Eu am prins-o pe Știința mare și Vlăduț o va prinde și el pe Universitatea aceea care o va egala pe a mea. Dar tu?
Am râs atunci, nu știu dacă pentru că nu am atins încă vârsta la care să mă tem de moarte sau dacă pentru că aveam îndoieli că chiar și Vlăduț va prinde vreodată o asemenea perioadă, darămite eu. I-am zis, încercând, ca orice fiu care se ferește de sentimente, să duc discuția într-o zonă mai superficială:
– Lasă, tată, să promovăm noi și mai vedem.
Am promovat chiar în anul următor, dar tata n-a mai apucat să se bucure de asta. Iar eu regret și acum că atunci nu am fost mai optimist, că nu l-am încurajat. Regret că nu i-am spus: ”Tată, fii fără griji. O voi prinde și eu, cu Vlăduț de mână!”.

Credit foto: Liana Marin (Facebook)

Credit foto: Liana Marin (Facebook)

Acum, Vlăduț are 7 ani, se pregătește să meargă la școală, dar ăsta este ultimul lucru la care-i stă gândul. Primele zece, cred, sunt toate legate de Unviersitatea. Cel mai mult vrea să știe când mergem ”să vedem finala la Ploiești” și când ”se deschide stadionul”. Poza aceasta pe care am găsit-o pe Facebook mi-a amintit de o discuție recentă cu el. M-a întrebat de ce nu se joacă finala la Craiova, pe stadionul ăla frumos pe care îl tot vede el când îl iau de la grădiniță. I-am spus:
– Pentru că stadionul nostru n-o să fie gata așa repede, tati, finala e peste câteva săptămâni.
L-am văzut cum buza de jos începe să-i tremure a plâns. Printre suspine, îmi zice:
– Dar când va fi gata? Eu vreau să fie gata acum…
– Înainte să se facă iar frig afară!
Așa i-am promis, și sper să nu mă fi înșelat, pentru că fiu-miu ține minte tot. Cu asta am reușit să-l calmez. Dar atunci iar mi-a pus o întrebare grea. Pe cealaltă, cum ar veni:
– Și la Ploiești când mergem?
– Tati, vezi tu, nu e încă sigur că vom juca finala… Trebuie mai întâi să batem la Chiajna, ca să mergem apoi la Ploiești.
– Unde e Chiajba? face, iar eu m-am străduit să nu râd, concentrându-mă în același timp să nu-l fac pe el iar să plângă.
– Pe lângă București.
– OK. Atunci mergem la Chiajba mai întâi.
Mi-a spus asta atât de decisiv, atât de convins și fără să aștepte vreo confirmare, încât am știut că nu am de ales. O săptămână m-am rugat de maică-sa, apoi, să ne lase să plecăm la meci într-o joi și să ne întoarcem noaptea târziu. Dar am reușit. Vom merge la ”Chiajba”. Vom lua doar două bilete, din păcate, dar pe stadion, cât timp băieții vor fi pe teren, vom fi trei. Eu, Vlăduț și tata. Bunicul lui Vlăduț va fi mereu cu noi pentru că eu mă voi gândi timp de 90 de minute la acea discuție a noastră din toamna lui 2013. Și pentru că, dacă vom învinge, la final, voi ști că tata nu avea dreptate să fie pesimist: nu vreau să fiu o generație de sacrificiu! Și, dacă învingem joi la Chiajna, nu voi fi una! Mă voi bucura alături de fiul meu de noua Craiova Maxima, curând. O știu.”

121 comentarii la articolul [textul suporterului] Generația de sacrificiu?

 1. FYRY spune:

  SUPERB,FIECARE DINTRE NOI SE REGASESTE IN ACEASTA POVESTE A TREI GENERATII SI O MARE IUBIRE .

 2. valumi spune:

  🙂 Doar 3 generații de sacrificiu au trecut de la Decebal și Traian până la noi? Mah, asta nu știam!

 3. David spune:

  Admirabil… am citit tot. Sper sa ai dreptate Victor sa sa nu fim generatia de sacrificiu din aceste timpuri tulburi. Eu sunt in Germania si din pacate nu pot sa ma bucur live impreuna cu suporterii pt echipa noastra. Dar ii sustin cu aceeasi atitudine de la Tv , singurul motiv pt care am cumparat abonament cu programe romanesti …sa ma uit la universitatea. Asa ca bucurativa ca avwti echipa acolo linga voi. Sper macar sa ajung la inaugurarea iminenta a noului Stadion, dar pina pe atunci sa trecem de la Chiajba la ploiesti! Forza Stiinta!

  • valumi spune:

   🙂 Deh, mah, cică s-au născut mai mulți „români” pe acolo pe unde ești tu, decât pe-aici, pe la noi! Mie îmi place în minoritate.

 4. florin spune:

  Acum faptul ca jucam la voluntari si nu la Chiajna nu prea contează o mica greșeală… Auzi cică generație de sacrificiu…pe bune?…eu aveam vârstă copilului tau când m-am îndrăgostit de știința…stiinta aia cu manta si oprea cu strambeanu deselnicu berneanu oblemenco cu ciupitu…atunci eram echipa de locul7 sau9…au trecut 10ani pana am devenit maxima …faptul ca existam ptr mine este mai mult decât a fi campioni…nu exista generație de sacrificiu în alb-albastru…
  .

 5. Cilly spune:

  Hai ma Florine stie Vladut unde jucam cu Voluntari si nu stii tu .:)..Hai Stiinta !

 6. Dan spune:

  Foarte tare!O poveste plina de adevar si emotie.Aceleasi sentimente pot spune ca am trait si eu,numai ca baetelul meu are 9 ani si pot spune ca este deja un suporter infocat al Universitatii.Revenid la barfe asa cum ne plac noua pe acest site se pare ca noul antrnor al Universitatii va fi Dorinel Munteanu,asa spun cei de la politicasifotbal.ro!Nu stiu ce sa zic despre aceasta alegere,dar sincer as fi preferat sa citesc ca am reusit sa il legitimam si noi pe LARIE,care tocmai a semnat cu FCSB,DEAC,BUDESCU,astea ar fi stiri care ne-ar face fericiti cu adevarat.

  • florin spune:

   Tu nu te-ai prins de smecheriile ciobanului?…cumpăra de la cfr pe larie de la Astra pe budescu de la craiova canci adică muie…cu o zi înainte de ziua când vor primi penala din craiovita…așa sper…forța stiinta…

 7. ipsilante spune:

  Frumos scris! Sensibilitate si incarcatura emotionala enorma. Bravo! Cat despre barfele despre diversi antrenori care sunt ca si adusi la Stiinta, haideti sa mai asteptam. N-am pus punct nici la campionat, nici la Cupa. Daca batem in urmatoarele trei meciuri, deci sa luam si Cupa, eu sper sa ramana Multescu si sa i se aduca mult-asteptatele intariri. Ar fi oricum, o variant mai buna decat Dorinel Munteanu. Prioritatea nu este antrenorul, ci restructurarea si completarea lotului cu fotbalisti de valosre pe posturile deficitare. Sa batem Steaua! Sunt deja in Bucuresti pentru meciul de maine. FORZA STIINTA!

  • florin spune:

   Maine sunt pe arena…echipa are nevoie de noi…sa ne apăram onoarea in fata ciobanului…

  • Dan spune:

   Ispi îți dau dreptate în totalitate,cel mai bine ar fi să fie păstrat Mulțescu dacă pentru cineva de clasă nu sunt bani și să i se aducă jucători cu adevărat valoroși, la CFR fiind destui care devin liberi de contract. Bine unul foarte bun deja sa ratat,Larie.

 8. Andrei spune:

  Ce coincidenta…..si fiul meu s-a nascut destul da tarziu, cand aveam 38 de ani, are doar un an si 9 luni….nu o sa il iau inca pe stadion, dar gandurile celui de mai sus m-au facut sa ma gandesc la momentul acela….

  EU SI MATEI PE STADION….si cum vreau sa fie cel mai special moment o sa fie la craiova, cu fcsb, cel mai probabil…

  Poate cu el o sa inceapa sa traiasca fotbal din nou si centralul , sa fie un inceput pentru toti, sa fim din nou mandri ca suntem olteni, indiferent ca, probabil, toata viata lui va trai in bucuresti…pentru ca nu il voi lasa niciodata sa plece in strainatate si , pe cat posibil, nici de langa mine!!!!

  POATE, PANA ATUNCI, CRAIOVA VA URLA ATAT DE TARE DE FURIE, POATE ISI VA STRIGA ATAT DE TARE NEREALIZARILE DE ZECI DE ANI , INCAT CINEVA , DE ACOLO DE SUS NE VA AUZI SUFERINTA CARE PARCA NU SE MAI TERMINA SI. A PUNE DIN NOU CRAIOVA IN PRIM PLAN…….anul asta….

  DACA NU, ASTEPT ACEL MOMENT EU SI MATEI PE CENTRAL SI SUNT SIGUR CA ATUNCI ASTRELE SE VOR ALINIA PENTRU NOI……o simt…

 9. Madalin spune:

  Lacrimi… am trait si eu aceasta poveste alaturi de bunicul meu care a murit in acelasi an ca si parintele tau cand echipa evolua in esalonul doi.
  Eu inca nu am copii dar imi doresc sa am ce le povestii despre echipa noastra lafel cum imi povestea si mie bunicul. Avem nevoie de performanta la Craiova!!!

 10. Juventin spune:

  de la crf au ramas liberi cativa fotbisti buni. Am putea sa profitam. Sau nu? Nea Marcele se aude ?

 11. ipsilante spune:

  Astazi, Nelu Oblemnco ar fi implinit 72 de ani. Marele fotbalist si golgeter al Stiintei s-a stins la doar 51 de ani. Despre el s-a scris mult. Regretul ziarist Ion Cupen il caracteriza asa: “Nelu Oblemenco a fost unul dintre marii boieri ai fotbalului românesc. Era deştept şi educat, era sensibil, dar şi aprig când era cazul, avea umor, dar şi prăbuşiri melancolice când pipăia prostia din jur (…) Nelu era un hâtru înnăscut.” Sper ca in memoria lui, azi, Stiinta sa castige confruntarea cu una dintre rivalele vesnice, FCSB. FORZA STIINTA!

 12. Juventin spune:

  Nemernicii dreak. Umilinta totala. 3-0 la pauza.

 13. Obiectivul spune:

  Si uite asa, au facut rahatul praf!Asa se-ntampla la olteni cand se umfla-n pene si fac declaratii razboinice!Se vede ca suntem un club marunt cu mentalitate paguboasa,se vede asta din atitudinea unor jucatori,in special a lui Baluta cap de pluta care se crede mare vedeta!

 14. Obiectivul spune:

  Marele Multescu il joaca pe mortaciunea de Jazvic ,cand il are la dispozitie pe Burlacu ,jucator de viitor!!!!!!!!

 15. Obiectivul spune:

  Parca ma auzit,trebuia sa -l bage de la-nceput.

 16. Obiectivul spune:

  Pt.tine toti juniorii sunt ratati,stai linistit ca daca are cine sa le acorde sanse introducandu-i in teren cand trebuie vor creste in valoare!

  • Juventin spune:

   Asta nu va creste niciodata. Nu are stofa. Nici sa stea in ghete nu stie. Cine stie a cui pila o fi. Marcovic da. Burlacj nici la liga a doua nu face fata.

 17. Tarabostes spune:

  Ce a fost a fost.
  Să vedem cum ne vom descurca în Europa…

  • Juventin spune:

   Ca iasul. Sau mai rau. Cu astia mai bn intram in insolventa ca sa avem motiv sa nu-i mai platim. Jagardele fara onoare. Pacalici cu aere de vedete care iau 3 in prima repriza , iau umilinte la curul gol si nu le pasa. S-au obisnuit asa.

 18. Obiectivul spune:

  Fara jucatori de valoare normal ca n-o sa facem fata,dar trebuia sa revenim candva si in cupele europene!In seara asta echipa n-a jucat rau, numai ca unii n-au fost suficient de concentrati pt. acest meci!Barthe daca n-ar fi avut probleme de sanatate ,nu ajungea la noi ,ci ar fi ramas in Elvetia !

 19. Nicu spune:

  Am pierdut cu 3-0! Bine ca n-a fost mai rău!

  Din pacate, viitorul tineretului nostru este bătrânețea la echipa a doua.

  Nu avem nicio certitudine, din cei 11 jucatori incercati in acest campionat (Manea, Petre, Burlacu, Barzan, Manea, Vladoiu, Popescu, Screciu, Vlad, Markovici). Doar speranțe. De fapt, eu cred ca ei au fost promovati formal, doar pentru a bifa un debut.

  Azi, imprevizibilul Mulțescu a lovit din nou!
  Desi, parea ca lucreaza la sudarea cuplului de fundasi centrali Screciu- Dumitraș, ne-a oferit o mostra de „consecventa” prin apariția lui Barthe-Kelic( cel mai fragil&cel mai lent).

  Prea multe schimbari, nea Gigi…Hai ȘTIINȚA!!!!!!

 20. Nicu spune:

  PS. Referitor la „emoționantul” articol publicat, pot spune ca este un copy-paste nereusit. Originalul a fost scris de altcineva de pe acest forum, un anonim, dar in urma cu 2-3 luni, însă, sub alta forma, mult mai profund decat aceasta melodrama de 2 bani.
  Sper sa nu se supere redacția😀

  Sincer, nu ma surprinde succesul teribil al acestei fictiuni pentru ca pana si eternul Ipsilante a cazut intr-o admiratie atat de profundă… semn ca am mai identificat o noua nisa de piata, pe langa telenovele.

  • Cilly spune:

   Nicule fara supărare dar te-ai gândit ca poate acel „anonim” a rescris aceasta poveste . ..si lucrurile in cel putin jumatate din poveste sunt sigur adevărate ..si eu si alții am fost „indrumati” sa iubim aceasta echipa de „tata”si cu el am fost prima data pe Central …Nicule uneori viața bate filmul :)…Hai Stiinta !

 21. Tei spune:

  Mie nu-mi place Jazvic. Nu-mi pasă dacă a jucat cândva bine pentru Cfr. Acum nu are viteză, nu are luciditate și viziune când e sub presiune. Iar tehnica lui deocamdată se rezumă la câte o preluare decentă din când în când. Nu poți să dezvolți un contraatac că până își târăște ăsta galoanele s-au repliat adversarii. Are un fizic solid, dar la ce folos dacă mai mult se zvârcolește pe teren la fiecare atingere? Mai și comenta când a fost schimbat. Nu înțeleg de ce e musai să primească atâtea șanse când în străinătate un român ar fi fost trecut de mult pe banca de rezervă.

  Apoi Mateiu. Cu părere de rău, a jucat pentru adversari. În opinia mea, e autorul moral al primului gol, a pierdut o droaie de mingii și e ieșit din formă. Nu știu de ce a fost titularizat mai ales împotriva fcsb ului când se cunoaște situația lui foarte bine. Să nu mai spun că atunci când a șutat spre poartă a făcut-o la mișto și la trecerea timpului. El a jucat bine doar împotriva Viitorului. 😒

  Calancea a bâlbâit-o rău de tot și am încasat primele două goluri și din cauza lui. Parcă ar fi avut săpun pe mânușile alea. A fost prea neglijent și nesigur azi. Nu avea de ce să nu prindă mingea la experiența lui. Mai mult curaj a avut Vlad în meciul cu Viitorul decât ăsta azi. Dacă va fi la fel de fricos și în meciul cu Voluntari… 😖
  Ivan s-a reîntors la forma pe care a arătat-o cu Astra. El pierde mingea de la care pleacă golul 2.Imi place că în minutul ’75 el se preocupa de starea de sănătate a portarului advers. Trebuie să plece cât mai repede, nici nu mai contează unde. Și la stână l-aș trimite, doar să nu-l mai văd cu banderola.

  Dimitrov e o calamitate. Poate că era bun acolo în play out, dar aici e jale mare. Nu numai că i-a aplicat un picior în figură lui Băluță, dar la golul 2 s-a împiedicat singur în fața mingii și l-a lăsat pe ăla să paseze!. În careu fcbistul a avut timp de o pasă!
  În rest s-au chinuit și s-au zbătut după puteri și după valoarea fiecăruia. N-aș avea ce să îi reproșez lui Baluță pentru că măcar a încercat pe când Zlatinski a fost invizibil.

  Avem o echipă care a clacat psihic mai mereu când a avut miză. Îmi aduc aminte cum am fost aproape de a urca pe primul loc și ne-am poticnit. Îmi aduc aminte cât ne-am chinuit să obținem punctele de care mai aveam nevoie pt a intra în play off. Îmi amintesc meciul cu Voluntari. Toate astea în contrast cu dezinvoltura pe care au arătat-o în alte partide fără încărcătură emoțională. Noi ar fi trebuit să jucăm lejer și să ne betonăm în apărare și să așteptăm ocaziile de contraatac. Dar așa i-am făcut jocul ciobanului ca niște gâsculițe naive. Noi ar fi trebuit să avem puterea. Așadar consider că cei care au contribuit la această presiune artificială ar trebui să își asume acest rezultat. Pentru că acest eșec e și din cauza lor.

  • Juventin spune:

   Lasă că avem talente la echipa a doua. Sunt nebuni aia care cer 10 fotbaliști în vară. Pai nu l-ai vs pe Burlacu? Și mai avem. Chiar daca Ivan pleacă pt că i s-a promis , și se va face curățenie în vară , să vedem ce punem in loc. Lotul va trebui să aibă 25 de fotbaliști. Cred că o să promovăm încă vreo 17 de la echipa a doua. Că așa vor unii de pe aici. asta că să avem omogenitate cică. :)??

 22. valumi spune:

  🙂 Drăguță și serioasă această cronică de meci și de campionat! Chiar jocurile „ciobanului” nu le-am facut, „cașcavalul” va fi decis (pe surse 🙂 ) la „stâna” lpf, frf, tas, becali&hagi (aștia doi cică -s neamuri „mari”). La „orizont” pui de „gâsculițe” naive! Îl vezi tu pe Rotaru &co să-și asume (împreună cu SUPORTERII „de mândrie și orgoliu”, halal „coloană vertebrală”) răspunderea? Eu nu (decât prin vorbe fără fapte).

 23. Cilly spune:

  Chiar trebuie sa ne insultam echipa si jucatorii in ultimul hal ?!…sa-i faci nemernici,jagardele,pacalici iar tu sa stai in fata unui calculator si sa nu-ti dai seama ca astfel de mizerii nu folosesc la nimic …acesti jucatori au făcut multe pentru Stiinta si pentru noi in acest an merita cel putin respect ….ma uit la știri si vad ciobanul si slugile lui cat de penibili si de toată jena sunt, in disperarea lor cauta tot felul de chichițe sa spuna ca nu au pierdut campionatul ..RUȘINE se comporta ca niste nimicuri ce sunt care nu pot accepta înfrângerea …aseară am fost pe Arena cam opt-noua sute de suporteri marea majoritatea din Bucuresti (galeria nu a venit motivul nu-l stiu , sper ca si-au odihnit vocile pentru meciul cu Voluntari ) care si-au susținut echipa onorabil …despre meciul de aseară sunt doua lucruri de spus fcsb-isti au intrat mult mai motivati si au doi jucatori de clasa ce noi nu avem Mihai Pintilii si Denis Alibec …mai sunt patru zile pana la meciul care conteaza , sa mergem la Chiajna si împreuna sa trecem de Voluntari sa ne bucurăm de finala si poate de ce nu in finala sa câștigam Cupa….Hai Stiinta !

  • Juventin spune:

   Aia penibili ,.s-au pisat pe noi , ne-au spulberat cum zicea ciobanul umflat in pene. 3-0 la pauza. Ciocul mic ca nu avem cu ce. Da, jagardele fara ambitie ai fara demnitate. S-au obisnuit sa ia mereu umilinta de la oi. Pb e ca a inceput sa le placa. Ia-le tu apararea , nulitate la fel ca ei. Rahateii astia nu ma reprezinta. Nu asta e ambitia si orgoliul oltenesc. Sa plece toti. Altii la rand pana facem lot competitiv. Rahateii la canal sa joace pe datorie unde vrea muschiul lor de fatalai.

 24. Adrian spune:

  Mateiu a jucat perfect pt …..FCSB…….

  Un caracter slab si indoielnic, un jucator fara personalitate si fara onoare, ar merita sa stea 2ani la echipa 2 ….

  Cand o sa invatam ca asta joaca doar pt fcsb, iar in meciurile cu ei sa faca tusa?

  Jenant sa vezi asemenea tradatori sabotandu-si colegii, rusinos….

  • Juventin spune:

   Sa-l dea la fcsb , sa ia un ban. Decat asa , mai bn lipsa. Poate-l fraierim pe cioban. Artean de la tm e 10 cls mai bun. Si mai ieftin.

  • Juventin spune:

   Si baluta a jucT pt fcsb. A gresit toate pasele , sau a dat drumul la minge prea tz cand era deja offside. Pitic fara creier cu neuronul amputat. Hai sa facem un ban , dar pe asta nu-l vrea nici sulea oierul.

 25. Nicu spune:

  Lăsând la o parte polemicile interminabile, de altfel, cordiale, ar trebui sa umplem tribunele de la Chiajna.
  Fara ajutorul nostru, misiunea echipei din meciul de joi va fi foarte grea.
  Ieri, s-au vazut clar carentele din jocul noastru. Hai ȘTIINȚA!

 26. Dan spune:

  Mateiu a jucat slab,dar spune un jucător care a jucat bine?Oare toți să fie trădători,sau asta e valoare în momentul de fată?Mie aseară mi sa părut o echipă fricoasă,fără încredere,intra Pintili în ei de zici că juca numai cu copii de 11 ani,iar ei nu aveau nici o reacție.Pun acest insucces și pe lipsa de experiență, dacă marcam noi în primele 20 de min poate că altul era scorul final,dar ne comportăm ca o echipă neexperimentată în fața porții,ratând din situații foarte bune. Trebuie să îi încurajăm pe băeți în meciul cu Voluntari să ajungem în finală, iar acolo vom vedea ce se va întâmpla.Poate ne ajută și Șumudică dacă va veni la noi cu 2,3 jucători de la Astra să câștigăm și cupa!

  • Juventin spune:

   Vine sumudica , e clar. Dc crezi ca a zis ca va cumunica peste 10 zile cu cine a semnat? Pt ca e dupa finala. Dar am un presamtz asa ca daca nu trecem de voluntari , va comunica mai devreme. Macar sa-l aducem pe budescu. Ar fi priorittatea nr 1, pt ca avem mare nevoie de un pasator si am fi prostii prostilor sa dac il ia fcsb. Poate si ionita ca e antifcsb si nu-l compar cu mazarache sau burlacu de 20 ani. Si ionita tot cam asa are.

 27. Nicu spune:

  „..daca dragoste nu e, nimic nu e…”

  Popor ALB-ALBASTRU, nu are nimeni voie (de pe forum) sa lipsească JOI!
  JOI va fi meciul nostru, al fanilor, sau al speciilor si subspeciilor de suporteri etichetati „suporteri de tastura, de cronici, de polemici, de frustrari, de rezultat, de taină, de păcat, de mister..”

  Prezenta la meciul de JOI este un barometru dupa care ar trebui sa ne ghidam in a cuantifica dragostea noastră pentru „CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI!”

  Asadar, „IPSILANTE”, „CILLY”..stergeti-va lacrimile pribegi, dupa acel articol de o calitate indoielnica, si haideti sa traim prezentul, live si intens, obtinand impreuna CALIFICAREA in meciul de la CHIAJNA. Sau, altfel spus, exista vreun motiv pentru a lipsi JOI? Evident, NU!

  Hei, hei, hai ȘTIINȚA!!!!!!

 28. valumi spune:

  @Nicu 🙂 EXISTĂ! Cel puțin pentru mine, nu-mi permit să vorbesc în numele altora.Să mă ierte Dumnezeu, dar eu o campanie mai aspră de a aduce suporteri adevărați pe stadion nu am pomenit de când mă știu. S-a modernizat „arcanu'”? Noi iubim „campioana unei mari iubiri”, nu un #! Sau, mai pe șleau, PROPAGANDA nu e DRAGOSTE!

 29. Nicu spune:

  Valumi, daca ai fi fost putin mai atent, ai fi sesizat nuanta. Eu faceam referire la fani sau la suporteri. Nu la intrusi, care se baga singuri in seamă.
  Pentru mine tu esti doar un personaj minuscul, care se baga singur in seama. Cand vei avea vreun punct de vedere sau cand vei produce valoare adaugata acestui forum voi tine cont de parerea ta. Promit!
  Pana atunci, joaca-ti rolul pana la capat!
  Esti o vedeta! Adica măscăriciul forumului!

 30. valumi spune:

  🙂 @Nicu Nu mai joc de mult rolul tău!

 31. Nicu spune:

  PS. Valumi, te va ierta Dumnezeu. Eu, unul, asa cred. Nu sunt sigur. Tu esti doar un simplu măscărici. Atat. Nu ai bagat mana in buzunarul cuiva ( eu nu te-am văzut) nu ai jignit pe nimeni (in afara celor de pe forum) iar daca ai fluierat in biserica, sa stai liniștit, nu este atat de grav. Mai grav este cand te dai suporterul cuiva, dar, de fapt, sa activezi la concurență. Asta este cea mai profunda forma de păcat! Ai grijă, măscăriciule!

 32. valumi spune:

  🙂 Nu-ți zisăi o dată cine e „măscăriciul”? De câte ori vrei să-ți repet?!

 33. Nicu spune:

  Valumi, eu nu te-nteleg. Acum te deranjează apelativul pe care ti l-ai castigat cu atâta trudă pe acest forum.
  Probabil, tu te crezi altcineva, dar prin simtire esti un bufon sau un măscărici.

  Esti ceea ce gândești, măscăriciule!

 34. valumi spune:

  🙂 Prin 2017/ nicu o freca la rece eee/ să înțeleagă tot cretinu eee/ creștinu-i nu-i ca românu eee…

 35. Nicu spune:

  Asa te vreau, măscăriciule, la treabă!
  Mai scoate-ti creativitatea de la naftalină pentru ca esti intr-o criza profunda de idei😀

 36. ipsilante spune:

  La pomul laudat… eu am rezistat doar o repriza. La a doua, am luat-o de nebun pe strazi si m-am plimbat singuratic, vreo 2-3 ore, pana mi-a obosit si fizicul si cugetul. Daca asta nu e suferinta, nimic nu e! Urmaresc Stiinta de cand exist. Si, dupa ce a renascut, m-am bucurat si am suferit alaturi de ea, la aproape toate meciurile. Sigur, am mai si lipsit, ca deh, familie, afaceri, deplasari, probleme, etc. Rar mi s-a intamplat, insa, sa fiu atat de amarat de o prestatie a echipei mele, ca acum. Poate ca de vina sunt numai eu, pentru ca mi-am pus prea multe sperante. Azi e luni si ma simt ceva mai impacat cu situatia. Astept cu nerabdare returul cu Voluntari. Ei vin dupa 1-4 cu Mediasul, noi, dupa 0-3 cu FCSB. Ce asteptari am putea avea, deacat VICTORIA si o calificare in finala? Baietii trebuie sa se mobilizeze si reabiliteze si sa spele rusinea acestui 0-3. Ce-a fost a fost, viata merge mai departe. Am convingerea ca daca Stiinta juca cu Viitorul, cu „formatia de baza” care a jucat cu FCSB, ne dadeau pustii lui Hagi 4-0 pana la pauza. Dupa cum cred ca daca sambata aliniam formatia, mult criticata, de la Pitesti, pierdeam greu sau nu pierdeam deloc. Spun asta, pentru ca in returul cu Voluntari, inspiratia lui Multescu, in alcatuirea echipei, va fi hotaratoare. Joi, la Chiajna, trebuie sa fim alaturi de Stiinta, cat mai multi si sa invingem Volutari. Niculescu are o echipa buna si motivata dar care nu ne este superioara. Trebuie sa invingem! FORZA STIINTA! PS. Eu, personal, regret ca profesorul Gigi Multescu nu va mai fi antrenorul Stiintei.

  • Fan Stiinta dar nu oltean spune:

   Sport.ro si fanatik spun ca ne-am pricopsit cu antrenor, un neica nimeni de prin Italia care,portar fiind, s-a lasat de fotbal la varsta de 20 de ani. Daca este asa, trebuie sa felicitam conducerea si sa-i rugam sa prelungeasca contractele lui Fajici si Mazarache si, daca se poate, sa-l aduca inapoi si pe Rambe.

 37. geo spune:

  Sa vina odată Sumudica!!! Cât își m ai bate joc de noi?! Cică nu se înțelege cu Rotaru pt ca vrea sa îi aducă la echipa pe Săpunaru Ionita Budescu și Florea…

 38. geo spune:

  Se mișcă astia la stadion ca melcii ..Cred ca e gata la anul..

 39. Obiectivul spune:

  La stadion se lucra’ incet dar bine,oameni sunt in grafic, cred ca intr-o luna va fi gata,ar spune Olguta(a cata oara)!!!Cat priveste antrenorul,acesta ar putea fi Papura,de ce nu,e tanar,ambitios,dornic de afirmare si nici nu costa mult,imprumutam din stilul Barcelonei !

 40. Juventin spune:

  Se pare sca zvonurile cu Labagia ala sunt adevarate. Parca vad ca motivul e ca a lucrat cu tinerii la Nationala u21 a italiei. Tineri avem si noi. Asa ca luati-va gandul de la achizitii. Poate de la echipa a doua , cuca batailor din liga a treia. Gata ne batem la titlu. Cica vrem sa facem ca hagi.

 41. florin spune:

  Multi agarici de pe aici inca nu au realizat faptul ca nu ei sunt rotaru ala de este patron la csu si nici m.Popescu sau g.multescu dar ei continuă batman batman…analiștilor …trezirea!

  • Juventin spune:

   Sunt mai multi aia care spera sa-i suga pula lui rotaru , dupa ce i-au innegrit fundul cu pupaturi. Una-i una, alta-i alta. Dar prostii , tot prosti. Ma tot musca de cur unii de am numai urme de dinti pe cur.

 42. valumi spune:

  🙂 Lasă, Flo, că și tu tot „agarici” ești!

 43. ipsilante spune:

  Ce au in comun Rotaru si Devis Mangia? Ambii NU au jucat fotbal de performanta! Daca GLUMA PROASTA se va confirma si aceasta „macaroana” cu nume englez, va fi numit antrenor, atunci PA, FOTBAL, in OZN! Pacat de stadion! Il schimbi pe Multescu, ca nu are in CV, trofee si titluri castigate, cu cine? Cu neica NIMENI? Ce asteptari sa avem? Bazate pe ce? Dupa politica de transferuri, CATASTROFALA, din acest sezon, aducerea acestui antrenor, mi-ar intari convingerea ca patronul Stiintei nici nu se pricepe si nici nu are cu ce: financiar si MENTAL. Mental, pentru ca nu gandeste si nu SIMTE ca noi, oltenii. Financiar, pentru ca s-a carpit mereu, aducand doar rebuturi, chiar si dupa ce l-a vandut pe Vatajelu, incasand o suma frumusica. Nu vreau sa fac pe mama Omida. Ma bazez doar pe experienta trecutului apropiat si spun ca daca va fi numit un antrenor obscur, precum macaroana, la lotul modest valoric si subtire pe care-l avem, ca si la lipsa de inspiratie si „dare de mana” aratate de conducere pana acum, sezonul urmator va fi un dezastru. Sa visezi la Gica Popescu-Dan Petrescu si sa te pomenesti cu… macaroana, suna sadic! Un avertisment! Cei care pastoresc CS Universitatea sa nu se joace cu suporterii STIINTEI de-a fotbalul. Oltenii sunt patimasi si daca borfasul boovean va oferi o altenativa, toate lucrurile bune realizate de ei pana acum se pot pulveriza, in cateva luni. Asta ar fi o catastrofa! Sper, totusi, ca cei din conducere nu se joaca cu sentimentele noastre si vor actiona intelept. FORZA STIINTA!

 44. Dan spune:

  Oare să fie așa slab un antrenor care a jucat o finală a campionatului European cu Italia U 21+ calificare acolo, un antrenor care are 16 meciuri la Palermo în serie A,o victorie contra Inter Milano,un antrenor care a antrenat diverse echipe în serie B?Să fim serioși să antrenezi acolo chiar și perioade scurte îți trebuie ceva calități și cu siguranță orice antrenor român daca ar avea o ofertă în serie B ar acceptao pe loc.Eu cred ca nu este un antrenor ieftin deloc și cred că salariu lui va fi cam cel mai mare din Ronânia,singurul lucru ca să aibă și succes este acela de a i se aduce și jucători valoroși, poate chiar înprumutați din Italia,să dispară Măzărache, Fajic, Jazvic, Popov, Kelic, cu astfel de jucători nici Mourinho nu are cum să obțină rezultate.Hai să avem răbdare,să mergem Joi la meci,să ne încurajăm echipa, să ajungem în finală,apoi vom vedea ce va mai fi!Hai Știința!

  • Juventin spune:

   Numai viitorul antrenor decide cine pleaca. Poate-i pune el in alt sistem si reuseste ce n-a reusit multescu. Singurul iremediabil e mszsrache . in fajic inca am sperante, pt ca atat cat a jucat izolat acolo , a facut naxim din ce i s-a oferit. La fel si achitiile , tot antrenorul are ultimul cuvant.

 45. Nicu spune:

  Eu nu am sa înțeleg niciodată ce valoare adăugată ar aduce unei echipe din Liga I, care nu are un buget de transferuri, un antrenor străin, care nu cunoaste fotbalul românesc.

  Hagi a castigat campionatul, in primul rand, datorită cunoașterii fotbalului din România. Iar al doilea ingredient al succesului a fost continuitatea.

  Înțeleg ca secundul italianului va fi Paul Codrea, nu Papură sau Mogoșanu. „Minunat!”

  • Dan spune:

   Bergodi, Napoli,Conceicao,Alecsanco,etc au cunoscut campionatul românesc când au venit aici?Să fim serioși dacă ai valoare antrenezi oriunde.Noi veșnic vom fi nemulțumiți,dacă îl aduce pe Șumudică e Rapidist,Dan Petrescu stelist și tot timpul vom invoca motive că altul ar fi fost mai bun.De unde știi că nu va exista un buget de transferuri,dacă oamenii și-au propus câștigarea campionatului anul viitor crezi că nu sunt conștienți că nu au șanse cu actualul lot?Vor mai veni și sponsori noi pe noul stadion, deci vor fi ceva bani de transferuri,numai să nu se cheltuie iarăși fără cap,pe jucători fără valoare.

  • Florin spune:

   Hagi a castigat campionatul pentru ca are mentalitate de invingator care nu isi lasa jucatorii sa se subaprecieze nu isi critica jucatorii nu spune ca nu are atacanti de valoare ca nu are lot. Chiar a spus-o in cifre ca in comparatie cu cei de la Steaua care au facut achizitii de milione de euro cea mai scumpa achizitie a lui Hagi a fost de 60.000 de mii de euro respectiv l-au cumparat pe Nelut Rosu de la Chiajna.Si noi l-am luat pe Dimitrov cu 50.000 de la Botosani dar noi am fost suparati ca am dat doar atat pe el.In plus cine il cunostea pe Mandorlini si Trombeta inainte de a veni in Romania? Mandorlini a castigat campionatul cu CFR la pas si apoi a intrenat in serie A cu Hellas Verona iar Trombeta a batut-o pe AS Roma la Roma cu CFR fara sa mai auda nimeni de el nici inainte nici dupa CFR si nu avea in CV o finala de campionat european de parca nu am sti ca noi NU AM AVUT NICI MACAR UN ANTRENOR CU O ASEMENEA FINALA IN PALMARES. Suntem noi nemultumiti si de Daumm fara sa avem nici macar un antrenor care sa fi antrenat in Bundesliga dar noi strambam din nas.Ce aduce un antrenor strain? Dorinta de a lucra si de a scoate maximul din ceea ce are si de abia apoi sa ceara jucatori daca chiar au nevoie. La noi antrenorii cer jucatori dar nu garanteaza niciodata un obiectiv si asta ma deranjeaza in schimb strainii lucreaz si realizeaza obiective.Va aduc aminte ca anul trecut Napoli un anonim in lumea antrenorilor din Italia a dus-o pe Iasi in Uefa anul trecut… Cam asta este diferenta isi realizeaza obiectivele….In plus lucrez cu cine vrea sa lucreze cu tine nu e recomandabil sa te rogi de antrenori indiferent de antrenor chiar daca este Dan Petrescu sau altcineva…

 46. valumi spune:

  🙂 @n(im)icu Eu nu-mi pierd timpul întrebându-mă ce ai să înțelegi tu vreodată… Poate Brazilia, Columbia, SUA, China, Rusia, Argentina, Olanda, poate „alinierea” planetelor, poate „psihologia” tolocănită cu „psihanaliza”, poate faptul că ție redacția nu-ți dă în cap cu „tolomacu”? 🙂

 47. Nicu spune:

  Valumi, măscăriciule, desi nu meriti, o sa iti fac o scurtă confidență.

  „Dialogurile” cu tine imi aduc aminte, din ce in ce mai intens, de cel mai prost elev din clasa, care, asemeni tie, se ocupa cu ingânarea celorlalți colegi. Si mai avea o alta „calitate”, emana un miros atat de respingator, de hoit, de nespălat încât era imposibil de vorbit cu el.
  Ei bine, in timp ce dialoghez cu tine, mi-a revenit acel damf de hoit..
  Nimeni din clasa nu şi-a pierdut timpul vreodata sa il bata pe acel coleg, deşi era cel mai slab si la acest capitol, din cauza duhoarei pe care o lăsa..

  Cam asa esti si tu pe acest forum.
  Un mascarici cu „aromă” de hoit si pentru care nimeni nu ar trebui sa isi piarda timpul sa te bage in seamă…

 48. Juventin spune:

  Nu stiu fratilor ce sa zic. Ma gandesc ca napoli care a fost un antrenor bun pt romania , nu s-a ridicat mai sus de serie C. Probabil acest labagione e peste napoli . dar parca totusi nu e ceea ce ne dorim. E un experiment care , daca nu ne iese, va compromite tot campionatul. Am inteles ca foloseste sistemul 3-5-2. In cazul asta ne trebuie trei fundasi centrali de fier, cu experienta, fundasi pe care noi nu-i avem. Barte cred ca va pleca, popov la fel. Mai ramane kelic , care nu prea e de fier. In cazul asta ne trebuie inca trei, cel putin. Va pleca si ivan, dar ce punem in loc? In fajic inca am incredere, dar ……e nevoie de achizitii, nu gluma. Si vad ca nu miscam nik. Nu stiu ce sa zic , e al naiba de riscant cu italianul asta. Oare pe ce locuri o fi terminat cu ascoli si brescia? S-a batut la promovare, a jucat ofensiv , a fost pe ” catennacio”, ……etc. Ca a fost la u21, nu e relevant. E alta mancare de peste. A mai trecut pe aici un olandez care a fost in olanda la u21 si a nu a revolutionat nik. Repet: nu stiu ce sa zic , sunt sceptic.

 49. Cilly spune:

  Domnilor nu sunteți curioși sa vedeți peste „10 zile ” mai precis pe 27 după finala unde anunța Sumudica ca o sa antreneze ..:)…după aceea avem timp sa vorbim si despre italian …am doua rugaminti prima cei care pot si simt pentru Știința sa vina sa susținem echipa joi la Chiajna si a doua adresată lui Nicu te rog sa-l nu mai jignești pe valumi , greșești .. si așa pagina asta devine din ce in ce mai greu suportabila din cauza unora care se cred ceea ce nu sunt si își vărsa ura si frustrările aici ..mulțumesc ..Hai Știința !

  • ipsilante spune:

   Si lui „vulmi” ce-i transmiti Cilly, daca te consideri corect si impartial? Nicu are, in mare masura, dreptate. Vulmi nu comenteaza subiecte pentru ca nu-l duce mintea si cultura de internet. El „ingana” pe toti. Jigneste si injura pe limba lui incoerenta de agramat. Daca-ti place, ia-l acasa! Ne scapi de o pleasca, care oricum, nu are nimic de spus, pentru ca e gol. Daca nu ma crezi, parcurge acest site. Poate asa te dumiresti. FORZA STIINTA!

 50. Cilly spune:

  Bogdane sper ca ți-a mai trecut supărarea … te salut si sper sa fi in tribune la Chiajna …Hai Știința !

 51. Olteanu_l spune:

  Este cineva din Bucuresti care doreste sa mearga joi la meci si nu are mij de transport? Noi avem 3 locuri libere.
  Apropo de deplasare, aveti idee daca este adevarat ca nu avem cum sa mai cumparam bilete la meci?

 52. Cilly spune:

  Eu cred că sunt sicane si diversiuni din partea celor de la Voluntari ca sa taie din elanul suporterilor olteni de a merge la meci , oferă clubului Universitatea Craiova doar 100 bilete , dar dacă mergi la stadion o sa găsești bilete pentru tribuna a ll a sau a l a, doar nu pot sa închidă porțile cu stadionul gol si 2000 de suporteri afara …sa fim acolo cu o ora ,doua înainte de începerea meciului si sigur o sa intram fără probleme …Hai Știința !

 53. ipsilante spune:

  Rezultatul si, mai ales, prestatia din meciul cu FCSB, m-au cam trezit la realitate. Cate meciuri decisive, cu echipe din play-off, au castigat baietii Stiintei, in acest campionat? Nici unul. Singurul joc decisiv castigat a fost cel cu Gazul, dar Mediasul nu face parte din play-off. Tocmai in aceste confruntari, echipa noastra NU a confirmat. A clacat! Daca joi, cu Voluntari, desi fara banda stanga: Briceag-Bancu, am speranta ca am putea totusi invinge, cu Astra, intr-un meci decisiv, finala de Cupa, am mari indoieli ca vom avea taria de caracter sa castigam. Neinspirat a fost si anuntul, demobilizator, al lui Multescu, ca pleaca.
  Nu-mi place Sumudica pentru ca e circar, vorbeste mult si, adesea, aiurea. Dar este un antrenor bun si un motivator excelent. In plus, are in echipa un Budescu si un Texeira care pot decide un meci, pe cont propriu. Ultima dovada: 1-3 de la Pitesti. Nu amintesc toate astea, pentru a explica un posibil insucces, ci pentru a nu mai pune ASTEPTARLE inaitea PUTINTEI. Stiinta nu este o echipa pragmatica, care sa aiba o jumatate de ocazie si pe aia sa o fructifice. Ea trebuie sa aiba 7 ocazii clare si, poate atunci, sa inscrie un gol. Asa a fost mereu, in acest sezon. Realist vorbind, pentru ca Stiinta sa castige Cupa, adica sa trecem de Voluntari si, mai ales, sa invingem Astra, la ea ACASA, adica la Ploiesti, am avea nevoie de o mobilizare exemplara, determinare cat cuprinde, noroc si multa sansa.
  Ca ne place sau nu, asta este adevarul. Nu pentru ca eu spun asta ci pentru ca ASTA ne-a demonstrat echipa noastra in acest sezon. Cum SPERANTA nu moare niciodata, si noi trebuie sa CREDEM si sa fim alaturi de Stiinta, atat la Chiajna, cat si la Ploiesti, pentru ca stiu ca PUTEM trece de Voluntari. FORZA STIINTA!

 54. Nicu spune:

  Cilly, problema nu mai este prezenta la Chiajna. Este clar ca vom veni mulți fani din toate colturile țării. Problema a devenit acum criza biletelor. Vectorii nostri de imagine care ar trebui sa clarifice aceasta problema.
  Sa vina 3.000 de suporteri din toata tara, dar sa intre pe stadion doar 200 pe stadion mi se pare un fiasco, adică inca o mare greșeală de marketing.

  PS. Prietenul tău ne-a jignit si ne-a ironizat constant pe toti de pe forum, dar tu nu ai avut nicio reactie. De ce il aperi acum? Il simti cumva in dificultate?
  Daca tot vrei sa-l ajuti, recomanda-i sa isi faca igiena morala, ca sa nu-i mai simțim „duhoarea” de suporter nesimțit. „Miroase” rău a hoit, sigur este cadavrul ultimului suporter boovean…

  • valumi spune:

   🙂 Ni(mic)ule! Treci la muncă, la „plusvaloare” neadăugată! Eu, dacă ar depinde de mine, nu te-aș angaja nici la salubritate… Ai simțul olfactiv prea denaturat, ca să mai deosebești ceva… 🙂 PS Lasă, nene ageamiu, suporterii în ale lor. Știu ei ce simt, ce vor și nu vor, când vin și când nu… Tu du-te, în „pacea” ta, pe la dinamuiști! 🙂

 55. Doru spune:

  Mare greșeală fac conducătorii nostri!
  Trebuia sa continuam cu Multescu. Stia toate problemele de la club, avea toate datele despre campionatul intern si, mai ales, are Stiinta de a construi o ECHIPĂ!
  Continuitatea este cel mai important detaliu din managementul unui club.

  D-le Rotaru, aliniati toate eforturile si pastrati-l pe nea Gigi în organigrama clubului.

  Cat despre italian, este un antrenor pe care nu l-au validat rezultatele la vreo echipă de club. Doar la nationala de tineret. Prea putin…

 56. Juventin spune:

  Ati vz in seara asta ce gol a dat budescu? Magician, nu altceva. Ciobanul se lauda ca-l ia cu 200 000. Probabil e o prima de instalare pt ca budescu ramane liber. Daca noi nu ne permitem 200 000 dupa ce am facut economie cu rezilierea celor 4, cu bani din vanzarea lui vatajelu si il platim in continuare pe mazarache si barte care ia bani intr-un picior pt 5 min pe meci , nu mai am nicio speranta de mai bine. Ma asteptam la rabufnire de orgoliu a lui rotaru dupa ce si-a batut ciobanul joc de el la toate televiziunile , sa faca echipa , sa aduca antrenor consacrat ,……dar se pare ca trebuie sa ne luam gandul de la performanta si sa ne multumim ca existam si pe aici prin liga 1.

 57. Bogdan spune:

  Am zis ca nu o sa mai scriu aici, dar din fericire iubirea pentru Stiinta e mai mare decat supararea. Cilly, am fost si la meciul cu Steaua, mai mult ca sigur o sa fiu si maine seara. Din pacate cand auzi discutii despre Gica Popescu (care a spus ca ar fi onorat) si Dan Petrescu, dar te trezesti cu Devis si Codrea, nu prea e de vis, e de cosmar. Fara investitii nu te poti bate la podium iar premizele sunt triste. Cum frate, cum e posibil? Dar nu..sunt unii pe aici care mor de drag ca am terminat pe 5. Asa am terminat si cand era Cartu si Sandoi. Multescu mare antrenor este, in 41 de meciuri are obtinute 1.49 puncte pe joc. Super performanta. Bine ca ne merge departamentul de marketing, ce ne faceam fara quiz-uri.. va salut pe toti! Hai Stiinta!! Divide et impera noul slogan

  • florin spune:

   Cea mai buna variantă ar fi ca sa ratam cupa…ca sa nu ajungem de la nea gigi lasa-ne la nea gigi nu pleca …este totuși prea târziu…te salut bogdan si te așteptam…toate cele bune…

 58. florin spune:

  avram arbitru… ne-au trimis măcelarul…

 59. Obiectivul spune:

  Nu va faceti griji,din vara apare adita booveanul cu noua echipa si cu zecile de bulioane de euroni ,si sa vedeti atunci investitii! O sa-l iubiti cu totii pt.ce va face in fotbalul romanesc!Ciobanasul din Pipera, v-a fi invidios pe ucenicul silitor care-l va intrece in transferuri si performante fotbalistice! Asa ca ,aveti putintica rabdare!

  • florin spune:

   Cred ca adita booveanul va termina ca fratele turcu…dar fara săpun …ca este scump săpunul…

 60. Obiectivul spune:

  Suporterii de pe acest site care mergeti la meciuri in deplasare si faceti galerie, ar trebui sa faceti cunostinta intre voi,pt ca am impresia ca nu va cunoasteti!

  • florin spune:

   Sa înțeleg ca tu ai fost in deplasări cu suporterii…poți sa spui cum a fost traseul in seara de paste de la pitești la craiova?…adică unde am oprit…sa nu spui Albota…

 61. ipsilante spune:

  S-ar parea ca zarurile au fost aruncate si avem antrenor: Devis Mangia. Un neica nimeni, dar italian, si asta ar fi ultra-suficient, cred ei, pentru ca sa ne scoata campioni. S-au terminat antrenorii romani! La lotul ultra-extra, pe care-l avem, cu noul NIMENI-antrenor, vom deveni campionii galaxiei. Echipele serioase, cu gandul la performanta, au inceput deja sa-si caute intariri, pentru sezonul urmator. Noi, nu. Noi schimbam ceea ce aveam mai bun si serios la echipa: omul care a facut, in acest sezon, din rahat, bici. Incepem oare sa retraim experimentele aberante si umilitoare, din epoca de trista amintire, mititica? Din pacate, asa se pare. Logic ar fi fost, daca s-ar fi dorit performanta, sa pastram ce e bun: antrenorul care ne-a demonstrat ca stie sa faca echipa (chiar si cand NU are cu ce!), si jucatorii valorosi din lot si sa completam, in sfarsit, posturile neacoperite si deficitare, cu fotbalisti valorosi, care au confirmat. De dubluri pe posturi, de aceeasi valoare cu titularii, nici nu mai vorbesc, ca o fac degeaba. Dar, nu. Patronul nostru cred ca nu vrea neaparat performanta. Pe el il intereseaza afacerile. Schimba antrenorul, forteaza lansarea a cat mai multor pusti, indiferent de rezultate si clasare, ca apoi sa aiba ce vinde, pentru ca sa faca bani. Dovada? Orice cap lucid a vazut ca de cand am renascut, au fost destui fotbalisti, romani si straini, buni, unii chiar liberi de contract, pe care i-au luat: Viitorul, Astra, Botosani, Dinamo, Poli Iasi, ASA, Pandurii, chiar si Timisoara sau Voluntari. Noi, NIMIC! Exemple sunt destule. Noi am adus doar: no-name, no-fotbal! Acum facem acelasi lucru si cu antrenorul! La asa jucatori, asa antrenor! Trebuie sa fii rupt de realitate, pentru ca sa speri, sa vezi FOTBAL, si sa obtii performante, in conditiile date, in sezonul urmator. M-as bucura sa gresesc si sa nu am dreptate. FORZA STIINTA!

 62. florin spune:

  Mateiu nu joaca…bancu si briceag nu joaca…barthe nu joaca…popov nu joaca…cu cine nea gigi?…

 63. Dan spune:

  Cu feblețea lui Măzărache!Dacă nici până acum nu a înțeles că acest jucător nu este nici de liga 2 este grav și își merită soarta să fie dat afară.Oricine trebuia băgat făra Măzărache. Adio finală cu Măzărache titular!

 64. Obiectivul spune:

  Tu ,mare suporter,nu stiai pana acum ca vedetele nu joaca!!!!!!!Apropo apucasi sa intrii,sau ramasasi pe-afara???!!!

 65. valumi spune:

  🙂 Mah, Ipsilache, prima repriză se jucă sub Nicufleții tăi! Dacă tu @ nicufleții veți fi ptezenți și la a doua, e grele taicilor, e grele!

 66. Obiectivul spune:

  Meci de kkt in care au fost prea prosti ca sa se califice!Ce poti face cu pisicu de Gustavo,Baluta era in vacanta,Ivan se gandea cum o sa lustruiasca banca de rezerve pe unde se va transfera la vara,iar aia de la Voluntari se tavaleau pe jos de zici ca-i loveau tancurile rusesti!

 67. Dan spune:

  Vrea să facă ceva la această echipă să îi aducă pe :Șumudică, Budescu,Săpunaru,Ioniță,Texeira,Florea,domnul Rotaru. Ajunge atâta suferință și bătaie de joc,vrem echipă nu jucători de liga 2!Nu se mai poate așa,vom avea un stadion minunat și să venim să îi încurajăm pe Măzărache, Fajic, Jazvic, Popov, Kelic,mai bine mă lipsesc.

  • Juventin spune:

   Sa-l aduca si pe conte. Cu scursurile astea nu bati pe nimeni. Deci….avem echipa , avem valoare…..cum e cu talentosii ??????? ” baaaaa nebunule vrei sa vina 10 jucatori cand noi avem talente aici in curte”??????. Sa nu va mai aud . unii dupa ce ca sunt prosti si batuti in cap mai si jignesc in nemernicia si imbecilitatea lor. Ciocul mic, prostilor. Mergeti la teatru , ca la fotbal nu va pricepeti.

  • Juventin spune:

   Dane incep sa cred ca lui rotaru a inceput sa-i placa sa fie bataia de joc a oierului. Daca nu baga bani sa cumpere , nu va avea ce vinde, ca sa faca bani mai multi. De unde sa vinzi daca nu cumperi. Ciobanul , asa prost , vinde ca a investit. Acum il ia si pe budescu liber , si mai ia cateva milioane. Noi , ca zgarcitii, vrem sa facem bani din piatra seaca. Anul viitor tremuram la retrogradare , pt ca anul asta s-a dustrus tot ce s-a construit timp de 3 ani.

  • geo spune:

   100 % de vis!

 68. Bogdan spune:

  A fost clar Multescu. Nu o sa fie investitii in jucatori. Bine ca avem piepturi..caramizi ne mai trebuie..

 69. Tei spune:

  Nu știu ce-i mai trist…faptul că n-am reușit să dăm și noi un gol celor de la Voluntari în 180 de minute …sau că singurele ocazii au venit din partea unuia care deunăzi juca împotriva Avântul Mărului…Bine că spre deosebire de Burlacu, alții nici nu s-au străduit…
  Nu știu de ce tot apărea Gustavo în careu…șansele ca unul așa scund să dea să dea gol cu capul sunt mici…dar nimeni nu mai urmărea mingea și centrările decât unul de un 1,60…

 70. ipsilante spune:

  Nasol, fratilor! Terminaram iar in genunchi. Cand am vazut echipa pe care, sincer, eu o intuiam, am stiut ce va urma. Sa te bati pentru un bilet, sa platesti cat nu face si sa o iei in barba, de maniera asta, e dureros, rau. Inca un sezon ratat, cu toate promisiunile, din start, ale lui Marcel Popescu. Concluzia: fara cap si fara bani, tot rupt in cur ramai. Accederea, la mustata, cu sansa, in play-off, a fost singura performanta, in acest sezon. Cu un management dezastruos, rezultatul poate fi considerat multumitor. Din lipsa de bani, nu s-a montat o nocturna mobila, prntru ca Stiinta sa joace ACASA. Cheltuielile ulterioare cu deplasarile si chiria pentru alte stadioane, ca si punctele pierdute, ne-au afectat inzecit. S-a aplicat o politica de vestiar gresita, intransigenta, care a eliminat din lot, temporar sau definitiv, si bruma de fotbalisti pe care-i aveam, exact in play-off, cand ne bateam, in sfarsit, pentru un loc pe podium si Cupa. „Spagatul”, Severin-Pitesti, a fost o alta decizie proasta, paguboasa pentru echipa si care a descumpanit suporterii si asa haituiti. Transferurile din iarna, neinspirate, „la oferta”, ignorand solicitarile punctuale ale antrenorului, au ingropat si mai mult potentialul echipei. Lipsa unui varf de careu, eficient, valoros, ne-a costat o clasare pe podium si, poate, Cupa. O conducere priceputa, ex.: Hagi, l-a vazut pe Tucudean, liber de contract, la Pandurii, isi dorea PERFORMANTA, si l-a luat imediat de sub nasul nostru. Fara golurile lui, din ultimele partide, Viitorul, aproape sigur, nu iesea campioana. Noi? Marcel Popescu? Rotaru? Restul conducerii? Rahat cu apa rece… Aseara, Multescu a conchis. „Plec. Atat s-a putut cu ce am avut. Filozofia conducerii a fost diferita de filozofia mea!” Eu spun: fara Multescu, in conditiile date, nu stiu daca puteam evita retrogradarea. In atare situatie, un manager de bun simt, l-ar insoti pe Multescu. Cu el a venit, cu el ar pleca. FORZA STIINTA!

 71. Bogdan spune:

  Patronatul de acum nu e cu nimic mai diferit de ce a fost pana la el. Mititelu, Staicu, Netoiu, etc. Multescu nu ramane pentru ca nu se vor face investitii, Sumidica nu vine din acelasi motiv. La anul, mare retrogradare ce ne paste. Daca ne bazam pe marile noastre talente o luam in mana de nu se vede. Am mai vazut filmul asta prost de multe ori ca sa nu stiu acum cum se termina. Ne-au promis Oscar dar o sa ne batem pa Zmeura de Aur. Rusine! Locul 5 e o performanta, nu? Unde sunt toti baietii de pe site care ziceau numai victorii si vise umede?

 72. Daniel Popescu spune:

  In ultimul timp m-am simtit umilit. Asta e cuvantul potrivit pt ceea ce ne-a furnizat inca o data, ca in fiecare an, Universitatea: UMILINTA. Degeaba se lauda conducatorii ca au reusit performanta de a intra in play-off si au ajuns in semifinala cupei, eu unul ma simt umilit. 3-0 de la oi, eliminare de la satenii din Voluntari, un singur meci reusit in tot play-offul (3-0 la Cluj, probabil ca a fost o intamplare). Tinerii nostri pur si simplu nu au valoarea celor de la Viitorul, degeaba ne tot laudam noi cu ei, iar cei experimentati pur si simplu nu au valoarea celor de la Dinamo, Steaua, Astra, sau CFR Cluj. Inca un an in care ne-am facut sperante a fost irosit. 17 ani fara sa batem Steaua macar o data? UMILINTA

 73. valumi spune:

  Mi se fâlfâie de steaua-fcsb, cât timp rămânem caca la makka eee…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER