Un nou final incendiar în derby de Oltenia, Craiova câştigă la un punct

Derby de Oltenia la panou a fost mult mai spectaculos şi mai echilibrat decât cel de la fotbal,  Pe „Extensiv” a atacat doar Craiova şi n-a fost niciun gol, pe când în Polivalentă s-a jucat alert, cu faze şi coşuri spectaculoase de ambele părţi. Gorjenii au condus permanent în prima repriză, în special datorită începuturilor mult mai bine de sferturi. 2.000 de fani au venit în Polivalentă, câteva zeci chiar de la Târgu Jiu.popescu

Marea surpriză a fost forma lui Grubor, care a terminat prima parte cu 7 puncte, marcând inclusiv de „afară”. Gorjenii au recuperat exasperant sub panoul Craiovei şi aici practic au făcut diferenţa. În condiţiile în care Djurkovic a fost din nou fără nerv, fără inspiraţie, Burlacu şi Popescu au dus greul sub panou.

În sfertul al treilea a început reveniea băieţilor lui Oliver Popovic, pe mâna vedetei Burlacu, care a reuşit un coş de 3 puncte completat cu o aruncare suplimentară, iar parţialul a fost adjudecat clar de oltenii gazdă.

Startul ultimului sfert a aparţinut din nou Energiei, care a reuşit să preia conducerea după câteva coşuri consecutive de la peste 6.75 metri, iar Popovic a cerut time-out. Ca în toate derby-urile dintre SCMU Craiova şi Energia, ultimul sfert şi mai ales finalul au fost extrem de tensionate. Cu 2 minute şi 40 de secunde înainte de ultima sirenă era 74 egal şi aşa a rămas pentru încă un minut, Djurasovic spărgând gheaţa cu o aruncare de la semidistanţă. Diggs a replicat imediat cu o finalizare cu panoul, după o piruetă spectaculoasă, 76-76. Din nou Bozo Djurasovic a ieşit la rampă, transformând 2 libere, iar în faza următoare de la libere Eiukwu a ratat de două ori. Craiova a avut atacul în ultimele 35 de secunde pentru a închide meciul, dar Popescu a ratat de sub panou. 8 secunde au avut gorjenii pentru a egala, iar în ultima secundă Grubor l-a faultat sub coş pe Diggs. Coordonatorul american a avut astfel două şanse de a duce meciul în prelungiri, dar, sub presiunea publicului, a transformat-o doar pe prima, iar SCMU se impune cu 78-77, pe sferturi: 16-19, 22-25, 25-16, 15-17.

Pentru SCMU Craiova au început meciul: Johnson (10 puncte), Micic (13), Djurasovic (19), Burlacu (8), Djurkovic (1). Au intrat: Grubor (13), Popescu (14), Bozovic, Stănescu şi Negoiţescu. De partea cealaltă, Diggs şi Mack au marcat împreună 35 de puncte.

SCMU Craiova are maximum de puncte după două etape şi este în fruntea ierarhiei, alături de Oradea şi Dinamo, iar peste o săptămână are meci uşor în deplasare, la Timişoara. Următorul joc acasă este cu Steaua.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER