Universitatea Craiova vs. GSP, un episod glorios din istoria Științei și unul penibil din istoria presei

Motto: ”Visul meu e să mor călcat de autocarul Craiovei”

Luni, ziua meciului cu Dinamo. La ideea președintelui, Universitatea Craiova își programează plecarea spre Severin la o oră apropiată de cea a începerii meciului. Jucătorii văd marea de mașini alb-albastre și știu pentru ce joacă. Un jucător mai puțin obișnuit cu atmosfera din Oltenia era uimit, după meci: ”Ni se ridica părul pe mâini și pe ceafă când treceam pe lângă mașini cu fularele agățate de oglinzi. Mereu, când se întâmpla asta, șoferii claxonau ritmat, iar șoferul nostru le răspundea la fel. Am simțit această comuniune fantastică între public și echipă, am simțit că suntem o familie, nu mai aveam răbdare, ne doream să intrăm cât mai repede pe teren și să câștigăm.”

La circa 20 de minute după meciul câștigat cu Dinamo, tribuna a doua e încă plină ochi, ca de altfel și prima. Suporterii de la tribune așteptaseră răbdători și entuziaști ca jucătorii să salute întâi galeria și să scandeze câteva minute alături de aceasta. După sărbătoarea cu peluza, jucătorii au făcut tradiționalul tur de onoare în care au aplaudat și cele două tribune, cântând imnul la unison cu acestea, așa cum se observă din această poză făcută, vă reamintim, cu aproape jumătate de oră după ultimul fluier al lui Balaj.

dupa-meci

Între timp, GSP-ul publică un interviu de trei pagini cu un nebun falit, care nu mai are legătură nici cu fotbalul, nici cu afacerile, și cu atât mai puțin cu Știința. 

Luni noapte spre marți. La Beharca, o mare de suporteri iese în fața autocarului Științei, direct în stradă, blocând drumul. Se cântă pe E70. Jucătorii se ridică și vor să iasă din mașină, pentru a cânta alături de suporteri, în stradă. O voce mai lucidă (nu se știe unde s-a putut găsi așa ceva, într-un autocar unde s-a cântat tot drumul, în delir) strigă: ”Băi, sunteți nebuni?! Nu iese nimeni! O să facă ăștia horă în stradă și ne spulberă, dracu, vreun tir!”. Jucătorii sunt ținuți cu greu în mașină, dar suporterii continuă sărbătoarea în stradă zeci de minute, autocarul fiind ținut pe loc în marea de oameni. Jucătorii cântă și ei, dar dinăuntru. Deși despărțiți de geamurile autocarului, jucătorii și fanii sunt mai aproape ca oricând. Episodul amintește de o fază intrată în legendă din istoria Științei: după primul campionat câștigat de Știința, un suporter se înfășura în steagul alb-albastru și se culca în șosea, în dreptul Balșului, fix în fața autocarului Universității, care se apropia în viteză. Șoferul frânează greu, apoi coboară și încearcă să-l convingă pe om să elibereze drumul european. Acesta refuză, motivând: ”Visul meu e să mor călcat de autocarul Craiovei.”

În interviul pentru care nesimțiții de la GSP au trimis TREI ziariști de doi lei la Craiova (am încercat să aflăm cine sunt acei papagali, dar, cu excepția fotografului, nici un ziarist vechi sau cu nume din redacția Gazetei nu știa despre acei pigmei ai meseriei), fostul patron al unei echipe desființate, fără legătură cu Universitatea, explica publicului cititor (vai de el!) ce blaturi făcea Craiova Maxima. Dacă i-a fost rușine? Bineînțeles că nu. În lumea GSP-iștilor și-a lui muicelu nu mai există rușine. Există doar un delir al analfabetismului și jegului la care orice om de bun-simț asistă cu o grimasă de tristețe amestecată cu scârbă.

Ziua de marți vine cu mai mult soare și cu o atmosferă specială în oraș. La toate colțurile, pe străzi, în școli, în baruri sau chiar la cozi, auzi vorbindu-se despre meci. Oamenii simt că le-a fost redat clubul LOR, în sfârșit, și au reînvățat să se bucure alături de Știința. La meciul echipei a doua de la ora 15, parcarea de pe Extensiv este neîncăpătoare de parcă ar juca echipa mare, semn că emulația s-a păstrat. Echipa secundă pierde în fața unei adversare modeste (Filiași), dar nimeni nu e supărat; puștii Craiovei au arătat deja că la echipa mare se motivează altfel și își dau măsura valorii, atunci când sunt aruncați în luptă.

Gazeta Sporturilor se termină la mai multe chioșcuri din oraș. La câteva coșuri de gunoi de pe lângă chioșcurile de ziare, însă, poți găsi NOILE trei pagini (da, incredibil, au fost șase în total) cu interviul cu bolnavul mintal care nu mai are nimic dar încă e băgat în seamă. Oamenii citesc, în schimb, cu bucurie cronica lui Edi Apostol, omul care chiar știe ce se întâmplă la Craiova (spre deosebire de bezmeticii trimiși să-i sugă testiculele lui mititelu la perinița, contra unei ciorbe). În articolul intituat sugestiv ”Leul a smotocit cățelul”, Apostol scrie: ”Muicăăă, frumos e fotbalul când se joacă în goană, cu ambiţie de sar apărătorile şi perpendicular pe poarta adversă! Craiova a trântit-o aseară pe Dinamo la pământ, cu două goluri spectaculoaso-norocoase. Craiova chiar trage la titlu, roş-albii văd cum le fuge play-off-ul din mâini.” Într-un alt articol (îl găsiți integral AICI), același Edi Apostol descrie atmosfera de la Severin:  ”Fanii „juveţilor” au salvat onoarea Ligii I și au sosit ca pe vremuri la stadion. Începând cu două ore înainte de partidă s-au înfiinţat la arenă, iar de jur împrejurul ei nu aveai unde parca maşina cu un ceas înainte de start! Nu doar severinenii sau craiovenii pursânge au strigat aseară pentru Ştiinţa, înfruntând cele 5 grade Celsius din termometre, au fost olteni şi din Târgu Jiu, Motru, Râmnicu Vâlcea, Balş, Filiaşi şi Slatina. Cu fulare, cu căciuli, cu steaguri şi cu goarne. Năduşind de atâtea indicaţii din tribune, fiindcă fiecare este un antrenor mai bun decât cel de pe bancă, răbufnind la fiecare decizie a arbitrului, clocotind de cât au încurajat jucătorul preferat.”

Marți, pe seară, mititelu (bietul nebun!) își continuă războiul cu el însuși și explică cum au fost păcăliți ”5-6000 de oameni” (deși toată lumea a văzut și a consemnat că au fost de două ori mai mulți) de către PSD. Îi reamintim brutarului jegos că noi, aici, la redacție, nu votăm cu PSD, așa cum nu o fac mulți alți suporteri ai Științei. Chestiunea nu e de PSD sau alt partid, oricum, pentru că mititelu nu ar mai juca un meci în orașul Craiova indiferent ce echipă își va face nici dacă consiliul local va fi condus de Partidul Extratereștrilor. Cu fiecare zvâcnire a mortului viu și-a celor 300 de nebuni care îl urmăresc pe Facebook, precum și cu fiecare gest jegos al presei vândute la adresa Științei, Universitatea devine tot mai vie, tot mai iubită și, așa cum deja a demonstrat-o, tot mai hotărâtă, în lupta ei pentru un titlu istoric. Va fi al cincilea.

17 comentarii la articolul Universitatea Craiova vs. GSP, un episod glorios din istoria Științei și unul penibil din istoria presei

 1. Tarabostes spune:

  Sa spui ca ții cu echipa alb-rosie și ca urăști de moarte Știința, când îți faci veacul prin Craiova, este sinonim cu a te cere la un control psihiatric 🙂
  Se pare ca unii oameni din presa sunt mult mai interesați de visele SF ale unui falit și nu de actualul tumult alb-albastru.
  Cert este ca, atât timp cât Știința vrea sa joace fotbal și câștigă, cel puțin un om va suferi de inima rea. 🙂

 2. Florin spune:

  Dati-l odata in judecata si terminati cu el. Asta este singura solutie normala. Avem hotararea judecatoreasca de partea noastra oamenii trebuie sa invete sa respctte ce stabileste justitia chiar daca nu ne respecta pe noi desi cu timpul o vor face. Daca as fi in locul celor de la club as cere un miliard de euro despagubiri sa il linistesc de tot sa nu mai vorbeasca despre Universitatea Craiova si despre Corneliu Andrei Stroe… Atat am avut de spus decizia va apartine….

 3. TT spune:

  Voi chiar mai aveti asteptari de la asa zisa presa din capitala… astia trebuie tratati cu cea mai mare raceala umana ce exista pe pamant… asta este cea mai recomandata relatie pe care sa o ai cu astfel de indivizi

 4. ipsilante spune:

  S-ar parea ca s-a dat alarma generala in latrinele-tv centrale! FCSB-ul lor, chiar si jucand in 14, incepe sa se teama de concurenta. Iar daca concurenta se numeste Universitatea Craiova, atunci chiar trebuie sa treaca urgent la ofensiva, sa destabilizeze acest intrus neasteptat, periculos. Asa se explica echipa GSP (trei martoage!), trimisa la Craiova, sa suga de la falit, denigrari, minciuni, vorbe goale. Replica cea mai dureroasa, o putem administra acestor gunoaie, de pe gazon (Stiinta) si, din tribune, noi, suporterii ei, venind in numar din ce in ce mai mare pe stadion. FORZA STIINTA!

 5. lady gaga spune:

  trebuie sa batem la medias.

 6. G.D. Ladima spune:

  Aditza se perpeleste de bucuriei când este băgat în seamă. Vrea cineva asta?

 7. Juventin spune:

  Dupa meci , jigodiile de la gigitv comentau cum a pierdut dinamo si ce e de facaut , nu cum a castigat craiova. Erau foarte ofuscati ca a pierdut dinamo. Nimic insa de jocul craiovei sau ceva laudativ. Vaaaaiiii cine e de vina , ????? Negoita , n-are bani , face vreseli….dar vine contra ….etc.

 8. dan.motru spune:

  ipsilante,e prea putin spus,se pare,in contextul in care masmedia bucuresteana SPORT.RO il sustine in continuare pe escrocul MITITELU,care nu reprezinta autenticitatea clubului,,UNIV.CRAIOVA”dovedit de justitie ca este clonata echpa urmasilor lui asa cum sustinea acest nebun ca poate fii stapanul unui brand national ce reprezinta UNIV.CRAIOVA.Cu toate acestea masmedia bucuresteana il sustne pe Mititelu,pentru a destabiliza sustinera celei mai bune echipe din Liga Unu prin jocul prestat.Sloganul singuri impotriva tuturor doar UNIV.CRAIOVA il identifica prin trofeiele obtinute si de aceia orice uneltire a masmediei bucurestene este in zadar.Doar CS UNIV.CRAIOVA,reprezinta pentru olteni: CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI! Succes Stiinta!

 9. florin spune:

  acum 20 de minute in direct ilie balaci s-a pisat in direct pe mititelu …adica …lipsit de creier…gandeste cu turul pantalonilor …a avut o poala de bani si acum nu are de mancare …si multe altele …personal consider ca mititelu este bolnav psihic …el nu trebuie blamat …trebuie compatimit …omul este inainte de faza camasii de forta …

  • Tarabostes spune:

   Florine, Ilie a fost mult mai dur, dar si diplomat in acelasi timp, in ceea ceea ce a spus.
   In primul rând, Minunea Blondă a fost interpelat dacă au fost sau nu blaturi în care a fost implicată Craiova Maxima, ca asa sustine Nostradamux de la Bouveni. Ilie a mentionat ca fostul brutar avea 13 ani cand jucau maximii si ca la varsta aia se chinuia sa invete la scoala, la Bouveni, si ca nici macar nu avea habar unde este Craiova pe harta, cu atât mai puțin să se deplaseze ca sa vadă Știința pe viu.
   Cât despre banii pe care se laudă baiatul falit că îi va câștiga în instanță , Ilie a spus că din toate milioanele alea poate va primi cel mult 10 %…

   • ipsilante spune:

    In sfarsit, Balaci a facut ochi, in ceea ce-l priveste pe boovean. Lefegiu in echipa acestuia, in fapt, folosit de brutar doar ca mascota (imagine!), marele blond i-a facut galerie pozitiva borfasului, pana acum doi-trei ani. Am vazut si eu pe internet declaratiile lui Balaci si m-am bucutrat. E bine si mai tarziu. Nu stiu daca mai este sau nu, inca presedinte de onoare la „adunatura” inexistenta a booveanului, ales in unanimitate, in sedinta secreta, la… Perinita, de „nenumaratii” fanatici ai „marelui” mititelu. Neimportant! Doamne ajuta ca dupa succesele din Sudan, „minunea blonda” s-a intors mai intelept. Ca fotbalist, in opinia mea, Balaci a fost, este si va ramane, geniul din Banie. M-as bucura daca cel mai mare fotbalist dat, pana acum, de Oltenia ar reveni, indiferent de formula, langa Stiinta sau, macar cu sufletul. Stiinta devine puternica si prin pretuirea marilor ei glorii si legende. FORZA STIINTA!

    • sts spune:

     Prostane Balaci a spus tot timpul ca CSU nu e Stiinta, chiar si in decalartiile de ieri nu va zice nici macar odata Universitatea Craiova. Asta nu-l impiedica sa-l ia in pula pe Mititelu spre stupoarea vostra care cu cei 2-3 neuroni consideratai ca a-ti baga pula-n echipa lui Rotaru inseamna ca esti fan Mititelu.

     • Tarabostes spune:

      Ultima oară când a fost întrebat care e echipa Craiovei, Ilie a spus că va ține cu echipa care va juca pe piept cu stema cu Leul, așa cum a jucat și el. Cine are dreptul în prezent de a folosi stema cu Leul? 😉
      Chiar și ieri, Balaci nu a spus că bouveanul a băgat bani la Universitatea Craiova, ci în fotbal. 😉 Este o nuanțare care spune multe printre rânduri…

     • ipsilante spune:

      Daca chiar vrei sa vezi cum arata un prost, uita-te-n oglinda, STS! Ma intreb ce dracu tot cauti tu aici pe acest site cand tatucul tau iubit va asteapta, pe toti sectantii lui, cu ciorba fierbinte(moca!) la Perinita! Mars la blid! FORZA STIINTA!

 10. Obiectivul spune:

  Tu mai bine ti-ai baga pooola in maaata,retardatule!

 11. Bogdan spune:

  Hai Stiinta! Bravo baieti! Felicitari tuturor pentru parcusul foarte bun avut. Hai Stiinta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER