Universitatea deschide sezonul pe 16 iulie, în Cupa Ligii

Stadionul_National_-_National_ArenaÎnainte de startul oficial al Ligii I, programat pentru 25 iulie, Universitatea Craiova se va lupta pentru un loc în optimile Cupei Ligii, cel mai probabil cu FC Clinceni. Dacă TAS-ul stabilește că acesta va fi adversarul final, partida urmează să se dispute miercuri, 16 iulie, la Pitești. Există șanse și ca Universitatea să întâlnească Rapidul însă, pentru că până la începutul lunii iulie aceștia vor primi un răspuns final de la TAS legat de licența care nu le-a fost acordată de către FRF. Ulterior, o eventuală adversară în optimi a Științei va fi stabilită la tragerea la sorți ce va avea loc pe 2 iulie. Două dintre locurile în această fază sunt rezervate nou-promovatelor, care se vor întâlni între ele în meciuri de o singură manșă disputate pe terenul ocupantelor locurilor secunde din cele două serii (ASA-ul joacă acasă cu Poli Iași). De menționat și că în Cupa Ligii nu există capi de serie.

Nou-înființata competiție se va bucura de un buget semnificativ mai mare decât cel al Cupei României, echipele participante urmând să împartă un fond de câștiguri de aproximativ 1,5 milioane euro (un milion de la televiziuni și 500.000 de la sponsorul principal, care încă nu a fost făcut public). Semifinalele se vor desfășura în sistem tur-retur, iar câștigătoarea va primi aproximativ 300.000 de euro. Cel mai probabil, finala va fi găzduită de Arena Națională.

Cupa Ligii va fi transmisă de aceleași televiziuni care au cumpărat și drepturile TV pentru Liga I, Look TV și Transilvania Live. Cele două posturi pot fi urmărite momentan doar de către abonații UPC, dar Gazeta Sporturilor susține că și RCS-RDS sunt aproape să includă în grilă televiziunile respective, existând negocieri intense în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER