Vot pentru „Vătă”

Bogdan Vătăjelu a fost omis de Iordănescu. El răspunde de rezultate, noi ne dăm cu părerea că a ales prost. Nu e o tragedie că Vătăjelu a fost uitat, mai ales că în acest moment mai mult ne doare parcursul şi situaţia Ştiinţei decât că unul dintre cei mai talentaţi şi mai în formă jucători ai săi n-a fost convocat la lotul naţional. Totuşi, din cei 3 fundaşi stânga selecţionvataaţi, doar Steliano Filip îşi merită chemarea. Şi probabil a fost adus doar pentru a avea şi Dinamo, singura echipă neînvinsă din Liga I, un reprezentant la lot şi pentru a-i închide gura lui Rednic.

Ceilalţi doi, Raţ şi Latovlevici, nu joacă la echipele de club, iar dacă s-a apelat la ei pentru experienţa lor, atunci de ce au fost săriţi din schemă Marica sau Săpunaru? Titulari şi cu vreo zece ani mai tineri decât Raţ, Vătăjelu sau chiar Toşca erau variante mai plauzibile la ora actuală pentru postul de fundaş stânga.

Vătăjelu a fost chemat de Iordănescu în stagiul din Antalya şi pentru jocul cu Feroe, dar includerea sa în lotul lărgit n-a fost „inovaţia” lui Iordănescu, ci o „moştenire” de la Piţurcă, fostul selecţioner apelând la oltean încă de când Ştiinţa era în Liga a II-a. Nu ne aşteptăm ca Iordănescu să aibă vreo slăbiciune pentru craioveni, dar după ce în mandatul anterior „Ion Oblemenco” i-a purtat în vreo două meciuri mai mult noroc decât inconiţele, ne imaginam că a devenit mai îngăduitor cu jucătorii din Bănie. Sau măcar că l-au apucat remuşcările după „crima” de a-l fi lăsat acasă pe Craioveanu la World Cup 1994, peste Atlantic zburând atunci „starurile” Marian Ivan şi Iulian Chiriţă.

„Vătă” nu a făcut un sezon extraordinar până acum. Nici nu prea avea cum, echipa fiind în declin. Numai că forma ultimei luni îl recomandă indiscutabil pentru a face parte măcar din lot, dacă nu chiar pentru postul de titular al naţionalei. Trei goluri în ultimele 4 meciuri n-au nici atacanţii lui Iordănescu, care trebuia să vadă că Adi Popa nu l-a depăşit măcar o dată pe Vătăjelu în meciul direct, iar Laurenţiu Rus n-a mai nimerit ieşirea din Ştefan cel Mare după ce a intrat în „rotisorul” olteanului.

Îi urăm lui Iordănescu să bată Ungaria şi Grecia şi în acelaşi timp credem că din grupa în care suntem oricare dintre cei 18-19 milioane de selecţioneri ar fi putut califica naţionala la Euro.

5 comentarii la articolul Vot pentru „Vătă”

 1. Tarabostes spune:

  Dacă nu țipa Rednic, blondiul nostru ar fi fost convocat.
  Însă, să privim partea plină a paharului: are viitorul în față, iar stagiul de pregătire cu echipa de club, la Brașov, îi va face mult bine.

 2. Cilly spune:

  Bogdan are viteza are sut are dribling si sta bine pe picioare in fata adversarului in meciul cu FCSB „internaționalii ” A.Popa si Chipciu nu au reușit o singura data sa-l depaseasca , el împreuna cu Mateiu sunt fotbaliștii care îmi plac cel mai mult din lotul actual , sper ca Bancu sa-si revină la forma buna din înaintea accidentări pentru ca si pe el il apreciez si cred in calitatile lui …Hai Stiinta !

 3. ipsilante spune:

  Fara discutie, unul dintre cei mai buni si promitatori fotbalisti de la Stiinta, Vatajelu a avut un inceput de sezon modest, cu greseli grave,in nota echipei si rezultatelor. Si in ultimul joc, pina la faza geniala, a golului, Vatajelu a jucat mai bine decat altii dar nu a rupt gura targului. Neconvocarea lui este regretabila dar sa nu facem o catastrofa din asta. Daca echipa era undeva in frunte, cu jocuri si rezultate bune, sint convins ca ar fi venit si convocarea sau, de ce nu, convocarile, Mateiu fiind de la meci, la meci, mai bun. Mai bine sa profite de „cantonamentul” din Poiana si sa se pregateasca pentru ce va urma… Nu am incredere in modul de a-i antrena, al celor doua orfeline dar ce putem face decat sa CONTEMPLAM evenimentele. Sintem ignorati ca opinii, ne vor doar in tribune ca APLAUDACI! Am fost pina acum… Gata! Sa-i vedem realizand OBIECTIVUL: un loc in primele 4! … Din fata? Greu de crezut! FORA STIINTA!

 4. Stefan.. spune:

  Fotbalul este un joc de echipa si, de multe ori, prestatia unui jucator este afectata de exprimarea acesteia. La Craiova, jocul echipei sufera din cauza lipsei unui antrenor adevarat. Cei doi impostori nu pot face mai mult. Sansa lui Vatajelu, dar si a altor jucatori talentati, inseamna sclipirile individuale, de moment. Asa cu s-a intamplat si la meciul cu echipa din Voluntari. Cand vor avea antrenor adevarat, vom avea si noi echipa pe masura investitiilor. Asteptam antrenor adevarat. Pe cei doi impostori ii respectam doar pentru trecutul lor de fotbalisti.

 5. Ionut spune:

  Cu toata pretuirea pentru Vata, nu putea fi convocat de Iordanescu, si nu il putem acuza de stelism sau dinamovism. La turneul acela de jocuri amicale, atat Iordanescu cat si Burleanu nu mai incetau cu laudele la adresa lui Bumba si Vatajelu. Credeti ca ei nu ar fi vrut sa confirme? Din pacate, de la inceputul campionatului, doar in ultimul meci a aratat ca stie fotbal, in rest a fost bulevard pe partea lui, a fost depasit usor, s-au luat goluri, nu a mai centrat deloc bine cum o facea in campionatul trecut. Deci daca faci un meci bun din 9, nu cred ca poti fi chemat la nationala. El trebuie sa munceasca in continuare, sa fie constant, poate cateva meciuri europene la anul si va prinde si nationala si un contract in strainatate. Are tot timpul inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER