Wimbledon – mai puțin cunoscut

wimbledonDespre cel mai vechi turneu de Grand Slam s-au scris câteva terenuri de tenis de hârtie de ziar. Totuși sunt și lucruri mai puțin cunoscute ce nu au neapărat legătură cu tenisul:

În timpul celui de-al doilea război mondial, o bombă germană a intrat prin Centre Court în All England Club și 1.200 de scaune au fost distruse. Din fericire nu erau ocupate în acel moment. Meciurile de tenis au fost reluate în 1946, dar abia în 1949 au fost refăcute tribunele.

Americanca Althea Gibson a devenit primul jucător de culoare care a câștigat Wimbledon-ul la simplu în 1957. Mai mult decât atât, în anul următor a reușit cu succes să își apere titlul.

Ultima femeie căsătorită care a câștigat turneul de la Wimbledon la simplu a fost Chris Evert Lloyd în 1981.

În 1987 a fost folosită pentru ultima dată în turneul de la Wimblebon, o rachetă de lemn.

Boris Becker a reușit în 1985 să devină cel mai tânăr tenismen ce a câștigat Wimbledon-ul, la vârsta de 17 ani și 227 zile, primul german care câștigă acest turneu și primul outsider care câștigă pe iarbă londoneză.

Recordurile pentru cel mai rapid serviciu le dețin, la masculin, Taylor Dent, măsurat cu 238 km/h (2010) iar la feminin, Venus Williams cu 207,7 km/h (2008).

Valoarea premiilor la competiția de simplu a evoluat și ea odată cu timpul: în primul an al erei open, premiile erau, la masculin 2000 de lire sterline, iar la feminin 750 de lire sterline, ajungând astăzi la 1.760.000 pentru câștigători atât la masculin cât și la feminin.

sursa: infoplease.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER