Zlatinski: ”Dacă m-a impresionat vreun adversar? Nu, cel mai mult m-a impresionat un coechipier!”

”Am văzut că portarul lui CFR a ieșit pe centrare, așa că mi-am propus să prind poarta”

FOTBAL:CS UNIVERSITATEA CRAIOVA-CONCORDIA CHIAJNA, LIGA 1 (8.08.2015)În primul rând, povestește-ne golul cu CFR Cluj. Portarul lor spunea că ai vrut să centrezi.
Nu sunt prea multe de povestit, dar lucrurile nu stau deloc cum spune portarul celor de la CFR Cluj. Din contră, am văzut că a ieșit mult din poartă, încercând să anticipeze că voi centra. Așa că m-am gândit să profit de poziționarea lui proastă și să prind poarta. Dar dacă am vrut sau nu contează mai puțin, cel mai mult contează că, din păcate, nu a fost și golul victoriei.

Este al doilea gol marcat de tine în acest campionat. Ai mai reușit patru assisturi. Ești mulțumit de prestația ta?
Mereu este loc de mai bine, deci niciodată nu pot spune că sunt pe deplin mulțumit. Tot ce pot să fac este să-mi propun ca la fiecare meci să fiu cât mai bun și să-mi ajut echipa în cât mai multe moduri. Până la urmă, pentru un mijlocaș în fața apărării recuperările sunt la fel de importante ca assist-urile sau golurile, doar că la recuperări nu prea ține nimeni socoteala.

E primul tău sezon în afara Bulgariei. Poți face o comparație între campionatul românesc și cel bulgăresc?
În opinia mea, în momentul de față, fotbalul românesc este peste cel din Bulgaria. Din motive financiare, în Bulgaria au dispărut echipele tradiționale și asta s-a resimțit și ca valoare a competiției. ȚSKA Sofia a fost retrogradată, Litex Lovech nu a mai putut continua competiția. E drept că și aici sunt probleme, dar cel puțin există măcar trei echipe mari care, în ciuda faptului că au și greutăți, totuși au cât de cât o stabilitate, un viitor asigurat. Și aici mă refer la Steaua, Dinamo și Craiova.

”Ivan are un potențial fantastic, eu și colegii știm asta cel mai bine, pentru că suntem martori zilnic la execuțiile lui de la antrenamente”

Te-a făcut vreun adversar pe care l-ai avut în acest campionat să exclami: „Ce fotbalist!“?
Sunt mulți fotbaliști talentați în fotbalul românesc. Și nu vreau să spun vorbe mari, dar, sincer vorbind, cel mai mult m-a impresionat un coechipier, nu un adversar. Este vorba despre Andrei Ivan. Nu cred că sunt subiectiv, pur și simplu îl văd zilnic la antrenamente și are niște execuții formidabile, se simte talentul și clasa. Are nevoie de puțin mai multă maturitate și acele execuții formidabile vor fi tot mai dese și în fața publicului, la meciuri.

Consideri că are potențialul necesar să joace pentru România la Euro 2016?
Indiscutabil potențialul există, altfel nu ar fi fost convocat la ultimele acțiuni ale Naționalei. Andrei are o explozie fantastică și un simț al porții extraordinar. Are 19 ani și mai mare multe lucruri de învățat, dar poate juca la cel mai înalt nivel. Dacă asta nu o să se întâmple în Franța nu trebuie să facă un capăt de țară și cu siguranță nu s-ar întâmpla asta din cauza lipsei de potențial, ci doar din cauza unei forme mai puțin bune de moment. Oricum, presimt că o să mai aibă vreo 4-5 turnee finale la care să arate ce poate. De asemenea, după părerea mea, nu este singurul jucător de la Universitatea care merită la Euro. Vătăjelu este, din punctul meu de vedere, peste fundașii stânga pe care i-am văzut la ultimele meciuri ale României.

În ceea ce te privește, ai evoluat în Bulgaria pe poziția de mijlocaș defensiv. Ți se cere să fii mai ofensiv la Universitatea?
Cum spuneam și mai devreme, rolul meu este, în primul rând, de a ajuta cât mai mult defensiva. Am și sarcini de construcție de care încerc să mă achit cât mai bine, dar de obicei mai am trei colegi mijlocași ofensivi în față care sunt mult mai preocupați să alimenteze vârful cu mingi utile și să creeze situații de gol decât mine.

Colegii de echipă îți spun Zlatan. E o poreclă care te obligă?
Hahaha, da, doar că este o poreclă a mea provenită exclusiv de la numele de familie, nu are legătură cu Ibrahimovic. Pur și simplu este mai scurt și mai ușor pentru ei să mă strige, pe teren. Vătăjelu este cel care mi-a găsit ”nickname-ul”, chiar m-a întrebat dacă poate să-mi spună așa și i-am zis că e ok, sună bine (râde).

Cât contează că nu ești singurul jucător bulgar din echipă, că-i ai alături pe Iliev și Popov?
Pentru adaptarea mea, la început, a contat foarte tare. Dar acum nu fac diferențe între conaționalii mei și ceilalți din echipă. Suntem o familie și ne înțelegem bine cu toții.

”Universitatea merită să fie în Europa anul acesta, măcar ca o compensație pentru sezonul trecut, când am terminat pe loc de cupe europene dar nu am fost lăsați să participăm”

zlati 2Ai jucat cu Ludogorets în Europa. Vei evolua și cu Universitatea în competițiile europene?
Am spus-o de la prima conferință de presă susținută în calitate de jucător al Universității Craiova. Ambițiile clubului coincid cu ale mele, anume de a juca în Europa. Pentru asta am venit aici. E drept că am făcut niște pași greșiți care păreau să ne fi îndepărtat definitiv de acest obiectiv, dar acum iată că s-a ivit această ocazie unică de a merge în Europa de pe locul 7, iar noi vrem să profită de ea. Cred că Universitatea merită să fie acolo, în fond anul trecut știu că a terminat pe loc de cupe europene, dar nu a fost lăsată să participe, deci o prezență de pe un loc inferior anul ăsta ar fi, într-un fel, o compensație.

Știi istoria Științei, prima echipă din România care a evoluat într-o semifinală de cupă europeană. Cât de important este pentru tine că jucătorii care au scris istoria clubului sunt prezenți în tribune și uneori la antrenamente, alături de voi?
Nu doar pentru mine, ci pentru toți din echipă este foarte important că-i avem alături pe acești oameni. Ne dau forță, sunt exemple pentru noi. În special pentru cei tineri, pe care-i pot ajuta cu sfaturi folositoare și chiar o fac, ne bucurăm cu toții când îi vedem implicați și suntem dispuși să învățăm de la ei.

Ce sentimente ai avut atunci când ai vizitat noul stadion aflat în construcție. Ți l-ai imaginat plin de suporteri?
Toată lumea și-l imaginează așa, fie că vorbim de jucători sau suporteri. Va fi un stadion fantastic și sunt convins că vom obține victorii mult mai ușor pe el decât pe terenul pe care jucăm acum. Nu de alta, dar probabil și fanii vor fi alături de noi în număr mai mare, datorită noii arene. Ca să nu mai zic că și gazonul va fi mai prietenos.

De ce are nevoie echipa, din punctul tău de vedere, pentru a se bate la primele locuri în campionatul următor?
În primul rând este nevoie de constanță în joc și de câteva rezultate pozitive pe acest final de sezon, care să ne dea încredere. Cert este că nu putem deveni în trei sau patru luni o echipă fantastică, imbatabilă. Nimeni nu este imbatabil, nici măcar Barcelona. Adevărul este că e nevoie de multă muncă și răbdare, în cazul nostru poate mai mult decât în altele. Sincer, consider că și acum jucăm un fotbal frumos, dar facem prea multe greșeli și pierdem puncte. Dar din ce văd eu, la fel de sincer vă zic, creștem de la zi la zi. Faptul că înțeleg că o să avem o interdicție la transferuri care se va continua și în această vară s-ar putea să fie benefic pentru noi. Va fi un stagiu de pregătire extrem de important în această vară, când putem să devenim o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am speranța, ba chiar convingerea, că asta se va vedea pe teren încă din primele meciuri ale sezonului viitor.

Mai este nevoie de jucători pentru a performa?
Nu este treaba mea să vorbesc despre asta. Ce știu cu siguranță este că suntem 25 de jucători în lot. Din moment ce ne numim fotbaliști, ar trebui să demonstrăm că suntem destul de mulți și de buni pentru ambițiile fiecărui suporter al Științei. Și, pas cu pas, cred că putem să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, care este unul extrem de ridicat aici. Dar înainte de toate trebuie să muncim și să ne dăm viața pe teren. Dacă fiecare dintre noi va face treaba asta, toate lucrurile bune vor decurge aproape de la sine, fie că vorbim de calificarea în Europa, atragerea lumii la stadion sau dezvoltarea noastră individuală, ca fotbaliști.

Nota redacției: în legătură cu interdicția la transferuri, trebuie spus că lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere. Momentan, Universitatea se ferește să folosească sau să transfere inclusiv jucători liberi de contract, deoarece FRF și LPF nu se pot hotărî în privința dreptului de folosire al acestora. De pildă, în cazurile Florea și Surugiu, FRF și-a dat OK-ul pentru folosirea lor la echipa a doua, adică în liga a treia. LPF-ul, în schimb, nu a admis deocamdată cererea clubului ca aceștia să fie eligibili și pentru Liga I. În ciuda faptului că juristul FRF insistă că, conform regulamentelor, jucătorii au drept de joc în orice competiție, cei de la LPF nu s-au lăsat convinși, așa că au cerut la rândul lor părerea FIFA și UEFA. În caz că răspunsul din partea LPF va fi favorabil, Universitatea va putea transfera jucători liberi de contract în această vară. În caz contrar, nu.

18 comentarii la articolul Zlatinski: ”Dacă m-a impresionat vreun adversar? Nu, cel mai mult m-a impresionat un coechipier!”

 1. dan.motru spune:

  Numai cu Marcel Popescu sau Gica Popescu presedinte si un antrenor bun,putem prinde play-off urmator,la lotul pe care-l avem.Multe puncte s-au pierdut din cauza arbitrajelor si lipsei determinarii sau ambitiei a jucatorilor.FELIX GRIGORE nu se compara cu Marcel Popescu sau Gica Popescu nici in visele lui cele mai frumoase fiindca nu are mandria si ambitia olteanului.Daaca se va apela la Marcel Popescu pentru determinarea jucatorilor in jocul de vineri cu Petrolul,putem castiga acest joc.SUCCES STIINTA!

 2. Bogdan spune:

  Redactia are idee cam cand ar da un raspuns LPF?

 3. cilly spune:

  Bogdan raspunsul trebuie sa vina de la UEFA iar cei de la LPF se conformeaza , daca o sa primim un raspuns negativ o sa fie greu, in legatura cu M. Popescu presedinte nu stiu de ce credeti ca este foarte bun , el ne poate ajuta ca impresar daca o sa putem legitima jucatori liberi dar nu trebuie sa-l pui presedinte pentru asta , a fost intr-adevar presedinte cand am luat canmpionatul dar atunci in anul acela Craiova incasa 250.000 marci la trei luni din transferul lui Gica si a avut cel mai important buget, lucruri din cate stiu eu sunt gri in legatura cu dul M.Popescu l-as prefera pe Balaci de o mie de ori mai mult , in fine pareri si pareri …Hai Stiinta !

  • Bogdan spune:

   Ok, ai dreptate. Esti unul dintre cei caruia ii citesc cu interes si placere postarile. Se pare ca ai o baza in ce zici, si asta imi place. Dar, sper ca esti de acord ca Florea si Surugiu nu reprezinta solutii adevarate pentru ce ne trebuie noua, asta in cazul in care am primi un raspuns pozitiv. Legat de Balaci, il doresc in orice ipostaza la club, ar crea o emulatie mai mare in randul tuturor. Hai Stiinta!

 4. cilly spune:

  Am spus ca o sa fie greu daca nu putem legitima jucatori liberi pentru ca avem nevoie de cel putin 2-3 fotbalisti de calitate ca echipa sa creasca in valoare ,Mateiu are probleme cu genunchiul si nu o sa-l vedem nici vineri cu Petrolul,Zlatinski este fotbalist si ma bucur ca-l avem si anul viitor in echipa ..Hai Stiinta !

 5. suporter alb albastru spune:

  Interdictia la transferuri este principalul repros ce i se aduce lui Felix Grigore. Daca la alte lucruri are scuza ca s-a inchis finantarea si greselile inerente care se fac( uitati-va la fcsb ca nu exista an sa nu-si ia tepe ,dar acolo pompeaza ciobanul bani mereu) nu mai pot fi reparate, in schimb in privinta interdictiei la transferuri gafa este impardonabila in condiitile in care sunt o gramada de cluburi in insolventa si tot au dreptul sa faca transferuri. Suntem singurii in situatia asta si mi-aduc aminte ca si pe vremea lui mititelu tot noi am fost in aceasta situatie penibila.

 6. Tarabostes spune:

  S-a trezit și presedintele de a alergat arbitrii pe teren sa se creadă Gigi mușchi când e vorba de transferurile Craiovei…

 7. florin spune:

  nu vreau sa il fac pe zlatinski mare fotbalist …dar prin declaratiile pe care le face daca nu i le-a pus altcineva in gura este totusi un mare jucator de fotbal …am spus ca este mijlocas defensiv dar este singurul mijlocas care face faza ofensiva mai bine decat madson sau mateiu…ar trebui bagat mai mult in ofensiva si sa i se permita sa traga mai mult la poarta …este o parere …

  • Bogdan spune:

   Flo, este un jucator bun pentru Craiova si la ce jucatori sunt acum la echipa pot risca sa zic ca e chiar cu mult peste ei..

   • florin spune:

    in sfarsit esti de acord cu mine …stii cum se spune …sunt prosti dar sunt ai nostri …bogdane cu astia defilam …de asta te iubesc ca esti obiectiv si iubesti stiinta …

    • Bogdan spune:

     Si eu pe tine, dar sa nu afle ceilalti ca ne strica povestea de amor… :)) Hai Stiinta! Vineri cred ca dau o fuga pana la Ploiesti, sa vad cum scap de la munca! Hai Craiova!

 8. Maximus spune:

  Toate bune si frumoase, dar daca vineri nu invingem la Ploiesti, o echipa retrogradata, in faliment si cu jucatorii neplatiti, atunci am o propunere simpla! La intoarcere, autocarul sa faca un mic detur pe la Mizil, sa-l lase pe Simon Mazarache sa-si continue cariera unde-i e locul, iar cel mai important, sa treca si pe la Urziceni, sa-l depuna pe Felix Gropar2, sa-l uite acolo, ca ne-a mancat renasterea, nervii si banii finantatorilor!

  Chiar daca scapam de retrogradare anul asta, cu lotul actual, fara portar, cu rezreve de liga 3a, coada clasamantului, suntem carne de tun in campionatul urmator, toamna jucandu-se 23 de meciuri, din cele 26 ale sezonului. Afacerea Dananane, condusa „imperial” de Gropar2, a condamnat renasterea Stiintei si a construit premisele unei retrogradari, deja anticipate. Grobianul si-a continuat distrugerea si dupa ce a resusit blocarea transferurilor, prin alungarea unui portar de nationala si a unui atacant care, uite, lega doua cotefene contra leaderului in ultimul meci!

  Asteptam ca meciul cu Petrolul sa destepte actionariatul si sa se ia singura decizie inteleapta, alungarea imposturului, numitul Gropar2, alintat si Waterboy!

  Hai Stiinta!

 9. dan.motru spune:

  Ai dreptate Maximus,axul central al echipei este lipsa in functie de jocul prestat si rezultatele obtinute.Fara portar valoros,un fundas de baza,un coordonator de joc bun,plus un atacant care marcheaza goluri,nu poti obtine succese sau performante.Un portar ca:Lung,Grahovac,Iliev,fundas precum: Gaman,Ngadeu sau Cristian Sapunaru,un coordonator ca: Teixeira,kone,Dan Nistor sau Mihai Radut si atacanti precum:Alibec,Hora,realizezi o echpa puternica alaturi de ceilalti jucatori ai UNIV.CRAIOVA.Cu un ax central valoros,un presedinte vrednic de UNIV.CRAIOVA si antrenor priceput sau experimentat,poti obtine succese.Sa ne imaginam o echipa cu Lung-Vatajelu,Gaman,Acka,transfer-Ivan,Mateiu,Teixeira,Zlatinski,Bancu-Alibec.Ce ziceti?Suntem campioni cu certitudine.

  • Dan spune:

   Ai mai uitat 2 piese, cele mai importante regele și regina, adică președinte și antrenorul echipei, ca să fim campioni! Cu Felix și Mogo poți sa ai toate valorile lumii nu ai cum să câștigi campionatul.

 10. luca spune:

  🙂 mă, da’ infopromo unde l-ați lăsat? Atenționare publi: urmează imagini terifiante… 🙂

 11. ipsilante spune:

  Este adevarat ca cei trei bulgari sint niste profesionisti seriosi. Totusi, sa ai in echipa mai multi jucatori sariti bine de 30 de ani, nu este benefic pentru viitor si performanta. Intr-o echipa echilibrata, construita pentru a face performanta, 1-2 jucatori cu experienta sint chiar de dorit. La Stiinta s-a exagerat aducandu-se mai multi jucatori in prag de pensionare, care nu mai au vigoarea, forta, rabdarea, starea fizica cerute de derularea unui intreg campionat, plus alte competitii, 90 de minute pe meci. De aici si frecventa mare a accidentarilor si a cartonaselor galbene si rosii care au afectat dramatic obtinerea unor rezultate mai bune. Lotul alcatuit aiurea de catre Felix ca si alegerea nefericita a unor antrenori, zic eu, nepotriviti, ne-au adus in situatia de a tremura pe finalul acestui campionat, de teama unei posibile retrogradari. Doar sansa ne mai poate salva, daca actuala conducere tehnica, depasita total de situatie, va ramane neschimbata. Forza Stiinta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER